Nieciągłość

Witaj społeczności.

Mam mały problem, rozwijam kadłub i do jego rysowania używam narzędzia do powierzchni.

Robię duże postępy, ale po złych myślach wracam do mojej części powierzchniowej i staram się poprawić swoje błędy, dużo powierzchni w duplikatach, ponieważ udało mi się zrobić bryły.

Na moim kadłubie zauważyłem bardzo irytującą nieciągłość, która powstała niemal na początku rysunku,

Jest to skrzydło, a w nim turbina, po prostu zrobiłem ograniczoną powierzchnię, aby usunąć końcówki skrzydeł w turbinie, ale powierzchnia (powierzchnie) była w tym czasie dobrze połączona, w wyniku tej funkcji powstała nieciągłość i chciałbym wiedzieć, jak naprawić błąd bez wymazywania wszystkiego, co zrobiłem do tej pory Do zobaczenia.

Tu.

20191227_185359.jpg

Dobry wieczór

Czy możesz opublikować zdjęcia i plik, ponieważ w przeciwnym razie trudno ci pomóc. Którą masz wersję oprogramowania, nie każdy ma taką samą.

Pozdrowienia

2 polubienia

To jest problem długo potem.

20191227_185326.jpg

i jest przegląd

Pierwsze zdjęcie wszystko było dobrze przymocowane ...

W rzeczywistości tam, gdzie mam problem, jest szycie moich powierzchni, jest proces, który muszę źle opanować, ale tak naprawdę nie znam Ciebie ani używam SW 2018

20191227_185312.jpg

Witam @pheonix i wesołych wakacji

Wybór powierzchni zamiast objętości jest opcją, a nie prostym +

Możesz użyć funkcji powłoki, aby przekształcić wolumin w pusty korpus

Jaką masz powierzchnię

na powierzchni, jeśli widzisz niebieską linię, oznacza to, że 

że masz kilka powierzchni 

Dlatego przed wykonaniem ograniczenia lub usunięcia spróbuj zszyć powierzchnię

Zobaczysz liczbę powierzchni w drzewie tworzenia 

Napisałem X Tuto na ten temat

@+ ;-)

Dziękuję za odpowiedź i wesołych świąt dla Ciebie również:)

Mam 32 powierzchnie i tak, powierzchnia nie jest prosta, ale o wiele lepsza, jeśli chodzi o tworzenie takich kształtów.

Zamieszczam projekt, abyście mogli zobaczyć trochę historii.

Problem w tym, że nie mogę uszyć moich głuchotek tak, jak bym chciała.

Kiedy wszystko jest w przeciągu, nie ma nieciągłości, kiedy zaczynam ograniczać, jeśli przez to pojawiają się nieciągłości tam, gdzie ich nie było, co uniemożliwia mi szycie i wypełnianie, a tym samym robienie moich muszli...

Czy masz linki do swoich samouczków? Będę bardzo zainteresowany :)

corp_aile_sauve_1_surfacique.sldprt

Oto linki do samouczków

Od Ciebie zależy, czy to uporządkujesz

https://www.lynkoa.com/tutos/mes-tutos

Witam

Podoba mi się twój link do gt22, który odsyła do naszej własnej strony tworzenia samouczka.

Link do tutoriali gt22 ;)

https://www.lynkoa.com/tutorial/my-tutorials/3902

2 polubienia

@mandrake

Dziękujemy za opublikowanie tej poprawki linku

dla samouczków, które opublikowałem 

i Szczęśliwego Nowego Roku @ wszyscy 

@+;-)

1 polubienie