jak powiedziano w oświadczeniu, utworzyłem makro w moim MEP w celu utworzenia pliku pdf w specjalnym folderze, z drugiej strony zauważyłem, że ten przycisk zniknął, gdy go używałem wczoraj, czy ktoś miał ten PB i czy to go rozwiązało?
DZIĘKUJĘ
jak powiedziano w oświadczeniu, utworzyłem makro w moim MEP w celu utworzenia pliku pdf w specjalnym folderze, z drugiej strony zauważyłem, że ten przycisk zniknął, gdy go używałem wczoraj, czy ktoś miał ten PB i czy to go rozwiązało?
DZIĘKUJĘ
Witam
Zdarza się to czasami i nie wiem dlaczego!
Musisz umieścić go z powrotem ręcznie, w przeciwnym razie przywróć ustawienia SolidWorks za pomocą kreatora (ale musisz wcześniej zapisać swoje ustawienia)!
http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_copy_settings_wizard.htm
Przywracanie ustawień SolidWorks: Ponowne wczytywanie pliku !! sldreg
Jeśli ten pryszcz zniknął, w innych miejscach mogą być inne literówki!
W SW 2014 SP4.0 zauważyłem, że przyciski makr znikają zdecydowanie ZBYT często!!
SolidWorks zdaje sobie z tego sprawę i pracuje nad tym:
SR# (zgłoszenie serwisowe): 1-2028585809
SPR#: 574132
Opis: Niekiedy niestandardowe przyciski makr nie są już dostępne na pasku narzędzi, gdy użytkownik ponownie uruchamia SolidWorks po awarii/zawieszeniu sesji.
Status: Zaimplementowany.
Wersja: 2014 SP04
Zaimplementowane Myślę, że oznacza to, że problem zostanie rozwiązany w następnej wersji, która zostanie wydana.
Dziękuję wam wszystkim, nie wiedziałem.
flegendre, jestem pod Sld 2014 SP2 i też uważam, że często znika.
To narzędzie z pewnością nie jest wystarczająco promowane. Jest to jednak niezbędne w biurze projektowym.
Każdy może zacząć od tej samej podstawy parametrów (nawet jeśli wszyscy się potem dostosują, ale to człowiek : "Nie podoba mi się kolor tła... itd :) ).
Szczególnie interesującą kwestią są wszystkie lokalizacje plików! To takie ch... Do zrobienia, o ile jest tylko jeden, który to robi i redystrybuuje to przez SLDREG!
+1 z @Benoit:
Nazywa się to administracją CAD (bardzo zaniedbywaną w małych strukturach z 3 lub 4 stacjami roboczymi CAD !!!)
Całkowicie się z Tobą zgadzam, to mi pomoże, ponieważ to ja zajmę się administracją naszych CAO na 2, a nawet 3 stanowiskach. Więc zamierzam zrobić moją konfigurację i w ten sposób wszyscy będą mieli to samo przy starcie.
@Mathieu:
Szybka wskazówka:
musisz scentralizować w tym samym katalogu na swoim serwerze wszystkie lokalizacje plików związanych z SolidWorks, a dlaczego nie również z Mycad Utilities.
Nazywasz swoje podkatalogi tą samą nazwą, którą znajdziesz w "Opcjach SolidWorks", a następnie "Lokalizacja pliku" i "Pokaż foldery dla:".
Więcej niż wyjaśnienia: zobacz załącznik
+1 Lynkoa to za mało, aby zatwierdzić metodę @flegendre!
To po prostu bilard, jeśli musisz przerobić całą konfigurację!! Jest to zalecane w przypadku zmiany wersji SolidWorks.