Zniknięcie przycisku makra

jak powiedziano w oświadczeniu, utworzyłem makro w moim MEP w celu utworzenia pliku pdf w specjalnym folderze, z drugiej strony zauważyłem, że ten przycisk zniknął, gdy go używałem wczoraj, czy ktoś miał ten PB i czy to go rozwiązało?

DZIĘKUJĘ

Witam

Zdarza się to czasami i nie wiem dlaczego!

Musisz umieścić go z powrotem ręcznie, w przeciwnym razie przywróć ustawienia SolidWorks za pomocą kreatora (ale musisz wcześniej zapisać swoje ustawienia)!

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_copy_settings_wizard.htm

2 polubienia

Przywracanie ustawień SolidWorks: Ponowne wczytywanie pliku !! sldreg

Jeśli ten pryszcz zniknął, w innych miejscach mogą być inne literówki!

1 polubienie

W SW 2014 SP4.0 zauważyłem, że przyciski makr znikają zdecydowanie ZBYT często!!

SolidWorks zdaje sobie z tego sprawę i pracuje nad tym:

SR# (zgłoszenie serwisowe): 1-2028585809

SPR#: 574132

Opis: Niekiedy niestandardowe przyciski makr nie są już dostępne na pasku narzędzi, gdy użytkownik ponownie uruchamia SolidWorks po awarii/zawieszeniu sesji.

Status: Zaimplementowany.

Wersja: 2014  SP04

Zaimplementowane Myślę, że oznacza to, że problem zostanie rozwiązany w następnej wersji, która zostanie wydana.

1 polubienie

Dziękuję wam wszystkim, nie wiedziałem.

flegendre, jestem pod Sld 2014 SP2 i też uważam, że często znika.

To narzędzie z pewnością nie jest wystarczająco promowane. Jest to jednak niezbędne w biurze projektowym.

Każdy może zacząć od tej samej podstawy parametrów (nawet jeśli wszyscy się potem dostosują, ale to człowiek : "Nie podoba mi się kolor tła... itd :) ).

Szczególnie interesującą kwestią są wszystkie lokalizacje plików! To takie ch... Do zrobienia, o ile jest tylko jeden, który to robi i redystrybuuje to przez SLDREG!

4 polubienia

+1 z @Benoit:

Nazywa się to administracją CAD (bardzo zaniedbywaną w małych strukturach z 3 lub 4 stacjami roboczymi CAD !!!)

2 polubienia

Całkowicie się z Tobą zgadzam, to mi pomoże, ponieważ to ja zajmę się administracją naszych CAO na 2, a nawet 3 stanowiskach. Więc zamierzam zrobić moją konfigurację i w ten sposób wszyscy będą mieli to samo przy starcie.

@Mathieu:

Szybka wskazówka:

musisz scentralizować w tym samym katalogu na swoim serwerze wszystkie lokalizacje plików związanych z SolidWorks, a dlaczego nie również z Mycad Utilities.

Nazywasz swoje podkatalogi tą samą nazwą, którą znajdziesz w "Opcjach SolidWorks", a następnie "Lokalizacja pliku" i "Pokaż foldery dla:".

Więcej niż wyjaśnienia: zobacz załącznik

options_solidworks.png
1 polubienie

+1 Lynkoa to za mało, aby zatwierdzić metodę @flegendre!

To po prostu bilard, jeśli musisz przerobić całą konfigurację!! Jest to zalecane w przypadku zmiany wersji SolidWorks.

1 polubienie