Jestem technikiem metodowym i dlatego muszę wyjść poza nomenklaturę, zwłaszcza obróbkę blach
Wykonuję kilka wkładek do pliku części w 1 zespole
Te pliki części mogą zawierać kilka spawanych elementów blaszanych w budowie
Kiedy sporządzam zestawienie materiałów do montażu i rozbijam pliki części
To totalna anarchia dla korpusów blaszanych, podczas gdy elementy z profili konstrukcyjnych spawanych są bez zarzutu, oczywiście wszystko dla tych samych plików montażowych
Jeśli ktoś wie coś na tej dziedzinie, to tłumaczę mu to dokładniej
Witam, kiedy mówisz: "To anarchia dla blacharzy" Co masz na myśli?
W przypadku tworzenia zestawienia komponentów z konstrukcji spawanej i zespołu korpusu arkusza blachy, w oznaczeniu pojawi się nazwa obiektu arkusza blachy, a także jego długość po rozłożeniu, jeśli chcesz, lub jego materiał.
Wszystko odbywa się za pomocą właściwości niestandardowych.
W rzeczywistości na nomenklaturze pokazuję dla każdego pliku części listę pozycji
Następnie, zliczając wszystkie pliki części, profile, bez problemów, odzyskuję liczbę identycznych brył w złożeniu, podczas gdy korpusy z blachy znikają, gdy pliki części są rozbijane
W moim przypadku zrobiłem postęp, w rzeczywistości na 1 pliku części, utworzyłem właściwość LENGTH i dekompozycja jest dobrze wykonana w nomenklaturach
Obecnie pracuję nad zautomatyzowaniem tej właściwości bez wpływu na właściwość LENGTH spawanych profili konstrukcyjnych
Zastanawiam się nad przejściem przez Mycad przy użyciu 1 konkatenacji (jest gorący)
Tak jak w drugim poście dochodzisz do wniosku: to błąd! Ale dlaczego, spróbujmy kopać głębiej i zobaczyć, czy nie jest to problem metody, twoje wnioski są szybkie i przede wszystkim bez wyjaśnienia, aby każdy mógł zrozumieć problem.