Witam
Zanurzam się w korzystaniu z Dispatch, jest dość potężny (chwała automatycznemu uruchomieniu przy zameldowaniu !), nawet jeśli formalizm jest trudny do rozwiązania, a teraz staram się popchnąć to dalej, stąd moje pytanie:
Czy za pomocą Dispatch można skopiować do zmiennej pliku wartość zawartą w zmiennej pliku odniesienia (np. 3D połączonego z plikiem 2D), jak proponują akcje zadań mypdmtools?
Witam
Opcja Dispatch nie pozwala bezpośrednio na pobieranie łączy między plikami. Jeśli chodzi o 2D/3D, to jeśli Twoje pliki mają tę samą nazwę (z wyjątkiem rozszerzenia) i znajdują się w tym samym folderze co plik nadrzędny, możesz zrobić coś z akcją Wyślij (akcja "Ustaw zmienne mapy ").
Istnieje również możliwość w momencie archiwizacji przechwycenia plików " pobranych " i przeprowadzenia ich przetwarzania. Moim zdaniem jest to nieco bardziej skomplikowane do wdrożenia i istnieje ryzyko konieczności otwarcia okien wejściowych, aby wskazać, który plik jest przetwarzany.
Dziękuję za szybką odpowiedź, tego się obawiałem. Moje pliki niekoniecznie mają takie same nazwy i znajdują się w tym samym katalogu, poradzę sobie bez tej funkcji !
Skorzystam z tej okazji, aby zadać drugie pytanie: czy możemy dodać podwójny typ warunku OR / ET w IF przy wysyłce? Ja też nie mam wrażenia...
W przypadku IF musisz pobawić się etykietami, aby połączyć się z innym warunkiem, a tym samym utworzyć OR/AND