Mapowanie przemieszczeń w oprogramowaniu

Witajcie SolidWorkers

Oto mój problem dnia:

Czy możliwe jest zgłoszenie powierzchni w mapowaniu przemieszczenia na zlokalizowanym obszarze powierzchni bez powtarzania wzoru w nieskończoność?

Myślałem o zmniejszeniu objętości w danej części, ale stanowi to problem dla mojego rysunku...

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? Określam, że jestem w SW2014

1 polubienie

i dlaczego nie zrobisz tego jak naklejka

Tworzysz więc swój kawałek (naklejkę) z wykończeniem powierzchni według własnego uznania

i kładziesz go po pożądanej stronie z ograniczeniami, które dobrze idą

@+ ;-))

2 polubienia

Zobacz ten film między innymi nie po francusku, ale mimo wszystko wyraźnie

https://www.youtube.com/watch?v=A0vKAFg0EdA

@+ ;-))

1 polubienie

gt22,

Tak, próbowałem już zaproponować mojemu klientowi rozwiązanie kalkomanii (patrz PC), ale on bardzo chce, aby wzór pojawił się w tłoczeniu (głębokość 0,5 mm) na renderach, stąd mój problem...

bar_-_2014-12-09_06.jpg
1 polubienie

tak w dodatkowej grubości 0,5 mm dla wzorów szkieletowych

@+ ;-))

1 polubienie

Moim zdaniem będziesz musiał postępować zgodnie z tym samouczkiem

i ponownie weź swój rysunek, aby wykonać projekcję na ciele odbiorcy

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/tuto-creation-d-un-model-l-aide-d-une-image

@+ ;-)) 

1 polubienie

Niestety, już próbowałem, tylko logo jest naprawdę o wiele zbyt skomplikowane i spędziłem nad nim godziny nie przedzierając się przez to, detali jest tak dużo, że jest to imponująca ilość małych elementów, więc jest powolne!

Przetestowałem również funkcję "autotrace", ale również bez powodzenia, ponieważ rozdzielczość obrazu nie jest wystarczająca.

Nie, myliłem się, to nie pieczątka, to puste (nauczyciel 0,5), ale to nie ma znaczenia...

1 polubienie

Możesz opublikować zdjęcie swojego grawerunku, aby zobaczyć, co jest możliwe

@+-))

Więc za tego rodzaju rzeczy (mówię to, bo to nie moja filiżanka herbaty)

Mój grawer laserowy przetwarza obrazy za pomocą programu Illustrator, te wektoryzowane w rzeczywistości .ais widzą dxf za pomocą konwertera i kosztują mnie, przyklejam je do płytek cylindrów itp.

1 polubienie

@gt22

Cóż, normalnie nie mam prawa do dystrybucji tego rodzaju dokumentu, ale hej, nie powiemy ;-) W tej chwili staram się poprawić ostrość obrazu, aby autotrace działało i nie robiło zdjęć połowy szczegółów.

@SEPM. Gerald

W rzeczywistości służy to tylko realistycznemu renderowaniu, nie powinno pojawić się na planie. Następnie w momencie produkcji zostanie to wykonane za pomocą lasera

georgie_stamp.png
1 polubienie

Tak więc Solidworks rozpoznaje plik programu Illustrator... ale żeby przykleić go na kawałku..... Szczególnie okrągłe..... Nie widzę jak to zrobić

georgie_stamp.ai
1 polubienie

cóż po kilku godzinach próbowania

Oto, co udało mi się zrobić

@+ ;-))

1 polubienie

cóż, świetnie się bawiłem ;-))

@+ ;-))

1 polubienie

@SEPM. Gerald

Aby przykleić rysunek do powierzchni, należy najpierw znaleźć sposób na przekształcenie go w szkic. Potem są dwie techniki, albo robisz uzwojenie bezpośrednio, albo robisz deformację "krzywa do krzywej", a zaletą jest to, że zarządzasz w ten sposób większą liczbą parametrów...

1 polubienie

Witam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku !

Cóż, oto wracam z moim pb LOGO.

Po wielu mniej lub bardziej jednoznacznych próbach, oto metoda, na którą się zdecydowałem.

Musi być najszybszy, a także taki, który pozwala jak najbardziej zbliżyć się do oryginalnego projektu.

1- Otworzyłem obraz w programie Adobe Illustrator, aby go zwektoryzować:

2- Następnie wyeksportowałem go w formacie dwg:

3- import pod SW w szkicu, a następnie trochę czyszczenia.

4- Wytłaczanie:

Otóż ta "mała" manipulacja zajęła mi kilka dni, aby przypadła mi do gustu... Ale gra jest warta świeczki

Wszystko, co muszę zrobić, to zwinąć go na mojej tubie, a potem będzie super!!

1 polubienie