Tak, próbowałem już zaproponować mojemu klientowi rozwiązanie kalkomanii (patrz PC), ale on bardzo chce, aby wzór pojawił się w tłoczeniu (głębokość 0,5 mm) na renderach, stąd mój problem...
Niestety, już próbowałem, tylko logo jest naprawdę o wiele zbyt skomplikowane i spędziłem nad nim godziny nie przedzierając się przez to, detali jest tak dużo, że jest to imponująca ilość małych elementów, więc jest powolne!
Przetestowałem również funkcję "autotrace", ale również bez powodzenia, ponieważ rozdzielczość obrazu nie jest wystarczająca.
Nie, myliłem się, to nie pieczątka, to puste (nauczyciel 0,5), ale to nie ma znaczenia...
Więc za tego rodzaju rzeczy (mówię to, bo to nie moja filiżanka herbaty)
Mój grawer laserowy przetwarza obrazy za pomocą programu Illustrator, te wektoryzowane w rzeczywistości .ais widzą dxf za pomocą konwertera i kosztują mnie, przyklejam je do płytek cylindrów itp.
Cóż, normalnie nie mam prawa do dystrybucji tego rodzaju dokumentu, ale hej, nie powiemy ;-) W tej chwili staram się poprawić ostrość obrazu, aby autotrace działało i nie robiło zdjęć połowy szczegółów.
@SEPM. Gerald
W rzeczywistości służy to tylko realistycznemu renderowaniu, nie powinno pojawić się na planie. Następnie w momencie produkcji zostanie to wykonane za pomocą lasera
Aby przykleić rysunek do powierzchni, należy najpierw znaleźć sposób na przekształcenie go w szkic. Potem są dwie techniki, albo robisz uzwojenie bezpośrednio, albo robisz deformację "krzywa do krzywej", a zaletą jest to, że zarządzasz w ten sposób większą liczbą parametrów...