Cze wszystkim
W szkicu, gdy kontur jest zamknięty i całkowicie ograniczony swoimi wymiarami, szkic zmienia kolor z niebieskiego na, a wymiary są czarne. Czy możemy rozdzielić kolory, na przykład: całkowicie ograniczony szkic w kolorze zielonym i boki w kolorze czarnym.
Pytam o to, ponieważ w niektórych z nich mam problem z identyfikacją ich wszystkich: wymiary w kolorze czarnym, osie w kolorze czarnym i szkic w kolorze czarnym.
Krótko mówiąc, chcę zmienić kolory.
Z góry dziękuję
Witam
Aby zmienić kolory, wybierz Opcja/Opcje systemowe/Kolory/...
W przypadku szkiców, kolor jest taki sam dla wymiarów i elementów ograniczonych: opcja "Szkic, w pełni związany". Przepraszam...
Jeśli chodzi o zmianę koloru w ogóle, a to tylko moja opinia, rozpoczęcie dotykania go często prowadzi do rozczarowania, w pewnych warunkach nic nie widzisz, wybór kolorów SolidWorks jest raczej udany od samego początku.
Klasa A+
2 polubienia
Ok, dziękuję za te informacje. Mam nadzieję, że w przyszłości uda nam się zmienić kolor według mojego uznania w innych wersjach.
Dziękuję za Twoją opinię na temat zmiany koloru. Zgadzam się z tobą, domyślne podstawowe ustawienia i kolory są już dobrze przestudiowane.
Pozdrowienia
Ewolucja w tej kwestii wydaje mi się mało prawdopodobna: są one już na tej podstawie od kilku lat.
Ale może to być sugestia do zrobienia na stronie internetowej SolidWorks!
Do zobaczenia wkrótce