Witam
Dla zewnętrznej podłużnicy schodów spiralnych stworzyłem zagiętą blachę, ale chciałbym ją podzielić na 3, aby było to wykonalne, wykonałem dwie przeprowadzki, aby stworzyć 3 różne bryły, ale teraz nie mogę już rozłożyć 2 z tych części. Jak podzielić tego rodzaju kawałki i zawsze udaje Ci się je rozłożyć.
Dziękuję za pomoc!
Załączam dany plik (usunięcie materiału, który jest problematyczny to 7 i 8)
limon_ext_haut.sldprt
Witam
Czy mógłbyś zrobić krok, ponieważ nie wszyscy mamy tę samą wersję (dla mnie 2016).
I umieść zrzut ekranu opcji usuwania materiału, aby podzielić swoją część w 3d, zwykle wykonuję 4 konfiguracje dla zmontowanej części i 3 konfiguracje z oddzielnymi częściami, a w każdej konfiguracji używam funkcji Body-Remove/Keep Body, aby zachować tylko to, czego potrzebuję.
1 polubienie
tutaj jest mu przykro, pomyślę o tym następnym razem
limon_ext_haut. Krok
Idealnie, spróbuj zaznaczyć pole do normalnego usuwania materiału i powinno być dobrze.
1 polubienie
Właśnie próbowałem, mówi mi "błąd rekonstrukcji: Nie można wykonać normalnego usuwania materiału na tej części"
A jeśli zaznaczę Zoptymalizuj geometrię, usuwa całą dolną część podłużnicy...
Witam
Rzuciłem na to okiem wczoraj wieczorem i dziś rano przy kawie wpadłem na pomysł...
W naszym kraju, aby obrobić taką płaską część wykonalibyśmy co następuje:
1 - po usunięciu materiału 6 wykonaj wszystkie inne czynności związane z usuwaniem materiału, wykańczaniem itp. z wyjątkiem tych, którzy pokroili kawałek na 3 części
2 - rozłóż kawałek
3 - Pokrój kawałek na 3 części
4 - Zapisz bryły w osobnych plikach, aby można je było obrabiać oddzielnie na płasko.
Główną wadą tej metody jest to, że tracimy możliwość składania/rozkładania (indywidualnie) zarejestrowanych ciał.
Miłego dnia.
2 polubienia
Myślę, że zrobię tę opcję, trochę DIY, ale to wystarczy!
Lub po prostu zapisz DXF w całości, a następnie przytnij go na 3 za pomocą oprogramowania do programowania lub autocad ...
Witam
Ogólnie rzecz biorąc, łatwiej jest ciąć na płasko niż kształtować na SW.
Rzeczywiście, aby wykonać cięcie tak, aby przeszło przez laser 3000X1500, najlepszą metodą jest skorzystanie z oprogramowania 2D, takiego jak autocad.
1 polubienie