W moim zespole nie mam już dostępu do ograniczeń.
Musi być opcja zaznaczenia lub odznaczenia, ale nie widzę, która.
Na wystawie drzewa nie znalazłem.
pb_asm_2-09-13.jpg
W moim zespole nie mam już dostępu do ograniczeń.
Musi być opcja zaznaczenia lub odznaczenia, ale nie widzę, która.
Na wystawie drzewa nie znalazłem.
Witam
Może fakt, że otworzyłeś swój zestaw w świetle, ogranicza nieco dostęp do drzewa?
Na dole drzewa wydaje się, że ograniczeń nie można opracować, więc teoretycznie nie powinno ich być, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na komponent i zobaczysz ograniczenia, które tam są?
Nie, nie ma żadnych ograniczeń, jeśli kliknę prawym przyciskiem myszy, a następnie zobaczę ograniczenia w jednej z części asm.
Jednak wszystkie elementy są dobrze zamocowane (przed elementami nie ma znaku "-")
Czy w zestawie jest kilka konfiguracji? Jeśli tak, czy problem występuje we wszystkich konfiguracjach?
Czy jest to plik ze starej wersji SolidWorks, czy też został utworzony w wersji, której używasz?
W drzewie konstrukcyjnym znajduje się grupa zawierająca zespół 1
Spójrz na
Miałem 2 konfiguracje.
W 2 konfiguracji nie ma problemu.
Spróbowałem więc usunąć konfigurację, w której nie miałem dostępu do grupy ograniczeń.
Nie można usunąć tej konfiguracji.
Co gorsza, jeśli dodam nową konfigurację, wszędzie mam błędy ograniczeń.
Ten zestaw jest ze "starego" zestawu (a więc ze starej wersji SW), myślę, że zestaw jest uszkodzony....
Nie jest to skomplikowane, zamierzamy go odpowiednio odbudować!!!
Widziałem już przypadek w starych złożeniach przekonwertowanych z pierwszą wersją 2013 problemy z ograniczeniami, które "przeskoczyły", nie wiem, czy to dokładnie ten sam problem, ale na to wygląda.