Podwójna karta graficzna

Witam

Czy ktoś kiedykolwiek próbował sparować standardową kartę graficzną (drugi port Pcie) z quadro pro (pierwszy port Pcie)?

Pracuję z 2 ekranami i aby rozjaśnić mój mały quadro 600, dodałem stary 9600gs, a także mój 3D i na 24' na karcie pro i 23' na gs9600 do moich arkuszy kalkulacyjnych lub eksploratora.

Zastanawiałem się, czy to ja fantazjuję, czy moje wrażenie o lepszym wzmocnieniu wyświetlacza jest prawdziwe.....

1 polubienie

Cześć SEPM. Gerald SW 2013;

uhhh... To jest totalna manipulacja genetyczna ;)

Nie będąc w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie "technicznie", powiedziałbym, że najlepszym miejscem do sprawdzenia, czy występuje wzmocnienie wyświetlacza, jesteś ty! 

A dlaczego nie zrobić z tego samouczka?

Cédric.

@ Cédric Bréban

Jestem już na "domowym" systemie, więc samouczek nie będzie ogólnym odniesieniem.

To znajomy, który nagrywa filmik, który mi to zasugerował, ponieważ jest wiele manipulacji z biosu na temat priorytetu portów PCIe, a tym samym orientowania zasobów komponentów.

Moja stacja robocza jest oparta na ASUS Barbone P8Z77, więc mistrzowie solidworks krzyczeliby ze świętokradztwa.

Ale teraz właśnie przeprowadziłem kilka testów i moje zespoły z ponad 1000 części mają lepszą przyczepność (wyraźnie , gdy obracam zespół, nie ma już dużych kostek)

więc podsumowując, zmieniłem konfigurację biosu, aby zorientować wszystkie zasoby 16x na porcie PCIe 1 i przydzielić 8x użycie na porcie PCIe 2

1 polubienie

Witam @SEPM

Nie znając swojej płyty głównej, swojego procesu

Jeśli podłączyłeś 2 karty bezpośrednio do płyty głównej

wiedząc, że SW jest mono core 

Jeśli masz dwa ekrany i 1 kartę graficzną/ekran

w tym specjalny quadro dla SW

oraz GS 9600 dla Windaube i reszty

może być tylko lepiej 

Taki jest mój punkt widzenia

@+ ;-)

1 polubienie

Cześć@gt22 oto mój config dla informacji.

co masz na myśli mówiąc o rdzeniu mono SW?

config_asus.png

Witam @SEPM

że twój proc ma 4 rdzenie lub tak samo

SW działa tylko na 1 rdzeniu z wyjątkiem  simule i pv360

zostały Ci 3 rdzenie na resztę

To więcej niż wystarczająco, aby zasilić model 9600, który działa tylko z Internetem i arkuszem kalkulacyjnym

@+ ;-)

1 polubienie

Dziękujemy you@gt22

ALE TO OSZUSTWO w cenie, którą płacisz za oprogramowanie, może pracować z trochę bardziej rdzeniem lol

więc komputer z Intel Core i dużą kartą graficzną wystarczyłby do klasycznego korzystania z oprogramowania na jednym monitorze.

Pytania:

_un mono core proc wystarczy do zrobienia SW.

odpowiedź brzmi tak   , jeśli nie jest symulowany i PV360

duża karta graficzna wystarczyłaby do klasycznego korzystania z oprogramowania na jednym monitorze.

odpowiedź: karta Open GL pro ze sterownikami lub sterownikiem zatwierdzonym przez oprogramowanie  (nie ma potrzeby stosowania dużej karty)

Zobacz link poniżej

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

najważniejsza dla SW jest częstotliwość mini proc 3,4 Ghz

@+ ;-)

1 polubienie