Czy ktoś kiedykolwiek próbował sparować standardową kartę graficzną (drugi port Pcie) z quadro pro (pierwszy port Pcie)?
Pracuję z 2 ekranami i aby rozjaśnić mój mały quadro 600, dodałem stary 9600gs, a także mój 3D i na 24' na karcie pro i 23' na gs9600 do moich arkuszy kalkulacyjnych lub eksploratora.
Zastanawiałem się, czy to ja fantazjuję, czy moje wrażenie o lepszym wzmocnieniu wyświetlacza jest prawdziwe.....
Nie będąc w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie "technicznie", powiedziałbym, że najlepszym miejscem do sprawdzenia, czy występuje wzmocnienie wyświetlacza, jesteś ty!
Jestem już na "domowym" systemie, więc samouczek nie będzie ogólnym odniesieniem.
To znajomy, który nagrywa filmik, który mi to zasugerował, ponieważ jest wiele manipulacji z biosu na temat priorytetu portów PCIe, a tym samym orientowania zasobów komponentów.
Moja stacja robocza jest oparta na ASUS Barbone P8Z77, więc mistrzowie solidworks krzyczeliby ze świętokradztwa.
Ale teraz właśnie przeprowadziłem kilka testów i moje zespoły z ponad 1000 części mają lepszą przyczepność (wyraźnie , gdy obracam zespół, nie ma już dużych kostek)
więc podsumowując, zmieniłem konfigurację biosu, aby zorientować wszystkie zasoby 16x na porcie PCIe 1 i przydzielić 8x użycie na porcie PCIe 2