trochę dalekie od wrażenia miałem problem z rejestracją
Moja wersja zbliżała się do końca aktywacji i aktualizacja nie prosiła o ponowną aktywację
Objaw
Nie drukuj nie zapisuje się i ulega awarii od pierwszej modyfikacji
Zainstalowałem na innej stacji roboczej i to kosztem aktywacji z tym samym adresem Mail co sprawiło, że wszystko znów działało jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
Napotkałem podobny problem bardzo niedawno, ale podczas otwierania pliku i nie można nic z nim zrobić bez awarii. Spróbuj na wszelki wypadek, paląc, ale spróbuj.
- Otwórz plik i spróbuj zapisać go w formacie DWG autocad12, a następnie spróbuj wydrukować go ponownie.
- Skopiuj plik i nadaj mu bardzo krótką nazwę typu BIBI.dwg. W rzeczywistości, mając to na uwadze, wersje 1.4 i 1.5 mają mały problem z nazwami, które zawierają znaki specjalne (dla Drafsight) lub są trochę za długie. Jeśli chodzi o drukowanie, tworzy pliki robocze, może nie obsługiwać niektórych nazw...
- Na wszelki wypadek sprawdź, gdzie znajdują się pliki tamporary i czy jest jeszcze miejsce... Powodzenia.
Zacząłem więc od zera, zainstalowałem wszystko ponownie czysto, a przed ponowną instalacją nie pozostały żadne pliki, foldery ani klucze rejestru dotyczące Draftsight.
Odpowiadając na inne, Draftsight został aktywowany + 1 rok temu, a nazwy plików, które podaję, są zawsze krótkie i bez znaków specjalnych....
Oczywiście mój problem nadal nie został rozwiązany, więc zajrzałem do obserwatora systemu Windows i zwrócę uwagę na biblioteki dll, które psują:
Qtcore4.dll
FxCrashRpt.dll
TDRoot3.08_9.dll
DDKernel.dll
QTGui4.dll
Mimo wszystkich moich starań nic nie pomaga. Naprawdę nie wiem, jak rozwiązać ten problem.
Wypróbuję wspomnianą powyżej sztuczkę dotyczącą aktywacji Draftsight i skontaktuję się z tobą.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na ten problem.
Czy odinstalowałeś, a następnie ponownie zainstalowałeś sterowniki drukarki, takie jak w przypadku Draftsight ?
Jeśli tak, spróbuj użyć ogólnego sterownika, takiego jak " PCL5 " lub " PCL6 " (zależy to od tego, co obsługuje Twoja drukarka).
Jeśli masz taką opcję, spróbuj wydrukować na innej drukarce, aby sprawdzić, czy problem jest taki sam.
W przeciwnym razie miałem podobny przypadek z innym oprogramowaniem CAD. Aby obejść ten problem, wydrukowałem na wirtualnej drukarce "PDFCreator", a następnie wydrukowałem plik PDF.
Uważaj, oprogramowanie było w stanie samo wygenerować plik PDF, ale również uległo awarii, podczas gdy z wirtualną drukarką działało.
To nie rozwiązuje problemu, ale jeśli działa, to pomaga.