Problem z drukowaniem w programie Draftsight

Witam;

Jestem tutaj, aby opowiedzieć o problemie z drukowaniem w programie Draftsight.

Ostatnio miałem problem, gdy zacząłem drukować. Gdy tylko go uruchomiłem, oprogramowanie wpadało w błąd i zamykało się.

Więc odinstalowałem Draftsight czysto, nie zapominając o ręcznym usunięciu małych folderów, które pozostały po odinstalowaniu.

Dla pewności polizałem CCleaner, a następnie zainstalowałem najnowszą wersję oprogramowania.

Brak efektu, za każdym razem, gdy oprogramowanie jest drukowane, zamyka się.

Próbowałem już wszystkich manipulacji, które są opisane na różnych forach, ale nic nie pomaga.

Czy ktoś ma lub miał ten sam problem, a jeśli tak, to czy istnieje rozwiązanie?

Z góry wszystkim dziękuję.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Sterowniki drukarki mogą być nieaktualne.

Nigdy nie miałem problemów z drukarką, nawet przy zmianie modelu (z samej drukarki na urządzenie wielofunkcyjne 1).

Bądź jednak ostrożny podczas "czystej" dezinstalacji, powinieneś wiedzieć, że klucze rejestru nie są łatwe do usunięcia, więc nadal istnieją ślady.

Używam Revo Unistaller, aby mieć pewność, a to jest NAPRAWDĘ odinstalowywanie.

Koniec HS: Myślę też, że to kierowcy robią bałagan.

1 polubienie

Mam tę samą drukarkę od 2 lat (kopiarka laserowa a3/a4)

Wszystkie sterowniki są aktualne, a jeśli chodzi o klucze rejestru, usunąłem je za pomocą CCCleaner.

Sprawdzę wszystko jeszcze raz i będę Cię informować na bieżąco =)

Jeszcze raz dziękujemy!

1 polubienie

Witam

Możesz spróbować drukować na drukarce PDF, takiej jak kreator PDF.

Umożliwi to sprawdzenie, czy to sterowniki drukarki krokowej powodują awarię oprogramowania.

S.B

Czy można przetestować wydruk na innej drukarce?

Z innej pozycji?

Czy w Podglądzie zdarzeń systemu Windows są ślady?

http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows/open-event-viewer#1TC=windows-7

1 polubienie

Nie mam nawet dostępu do menedżera druku.

Samo naciśnięcie "Ctrl + P" powoduje awarię oprogramowania.....

Zamierzam wyremontować wszystko w domu, będę Was informować na bieżąco...

1 polubienie

Zawsze to samo, załączam błąd, który się wyświetla i log obserwacji.

Już nie wiem co robić^^

Wczoraj udało mi się wydrukować odbitkę, nie wiem jak. Ale od tego czasu wszystko wróciło do poprzedniego stanu...

erreur_draftsight.png
1 polubienie

I następujący po nim dziennik zdarzeń

journal_draftsight.png
1 polubienie

Witam

Czy sprawdziłeś, czy ścieżka do 2 plików dziennika zdarzeń jest właściwa na dysku?

S.B

Cze wszystkim

Czy próbowałeś wydrukować inny rysunek lub nowy rysunek wykonany z pustego pliku ?

Czasami może to również wynikać z uszkodzenia plików.

Jeśli możesz to zrobić, problem najprawdopodobniej dotyczy samego rysunku.

Klasa A+

Tak więc, po kilku testach, wziąłem tak zwany "uszkodzony" plik i próbowałem go wydrukować, ale udało mi się !!!

W 9 przypadkach na 10 oprogramowanie ulega awarii, czy to na poziomie "uszkodzonego", czy pustego pliku.

Mój config:

- Stacja robocza HP Z400

- Procesor Intel Xeon 3,2 GHz

- 6 GB pamięci RAM

- Windows 7 Pro 64x

- Karta graficzna Nvidia Quadro 2000

Postaram się zapisać konfigurację druku, myślę, że problem bierze się stamtąd.

Jesteśmy coraz bliżej, zamierzamy tam dotrzeć!! =)

1 polubienie

Czy problem pojawił się niedawno?

Może spróbuj przywrócić system, nie ma to wpływu na twoje pliki:

http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows/what-is-system-restore#1TC=windows-7

A podanie z CCleaner też nigdy nie zaszkodzi!

1 polubienie

A co z przenośnym Draftsight?

https://bitbucket.org/nnewton/draftsightportable/src

Tak, biznes restauracyjny, myślałem o tym... Mały problem, poświęciłem trochę czasu, aby zająć się tym problemem. 

Postanowione, jutro zaczynam od zera według zwykłej procedury. 

Musiałem przegapić jakiś szczegół. (nadzieja.^^)

Przeszukam rejestr, aby wszystko usunąć, i zainstaluję go ponownie w czysty sposób.

Do zobaczenia jutro i DZIĘKUJĘ ;)

1 polubienie

Witam

trochę dalekie od wrażenia miałem problem z rejestracją

Moja wersja zbliżała się do końca aktywacji i aktualizacja nie prosiła o ponowną aktywację

Objaw

Nie drukuj nie zapisuje się i ulega awarii od pierwszej modyfikacji 

Zainstalowałem na innej stacji roboczej i to kosztem aktywacji z tym samym adresem Mail  co sprawiło, że wszystko znów działało jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki

Od kiedy Twój jest aktywowany?

1 polubienie

Napotkałem podobny problem bardzo niedawno, ale podczas otwierania pliku i nie można nic z nim zrobić bez awarii. Spróbuj na wszelki wypadek, paląc, ale spróbuj.

- Otwórz plik i spróbuj zapisać go w formacie DWG autocad12, a następnie spróbuj wydrukować go ponownie.

- Skopiuj plik i nadaj mu bardzo krótką nazwę typu BIBI.dwg. W rzeczywistości, mając to na uwadze, wersje 1.4 i 1.5 mają mały problem z nazwami, które zawierają znaki specjalne (dla Drafsight) lub są trochę za długie. Jeśli chodzi o drukowanie, tworzy pliki robocze, może nie obsługiwać niektórych nazw...

- Na wszelki wypadek sprawdź, gdzie znajdują się pliki tamporary i czy jest jeszcze miejsce... Powodzenia.

Skontaktuję się z Tobą, aby Cię informować.

Zacząłem więc od zera, zainstalowałem wszystko ponownie czysto, a przed ponowną instalacją nie pozostały żadne pliki, foldery ani klucze rejestru dotyczące Draftsight.

Odpowiadając na inne, Draftsight został aktywowany + 1 rok temu, a nazwy plików, które podaję, są zawsze krótkie i bez znaków specjalnych....

Oczywiście mój problem nadal nie został rozwiązany, więc zajrzałem do obserwatora systemu Windows i zwrócę uwagę na biblioteki dll, które psują:

Qtcore4.dll

FxCrashRpt.dll

TDRoot3.08_9.dll

DDKernel.dll

QTGui4.dll

Mimo wszystkich moich starań nic nie pomaga. Naprawdę nie wiem, jak rozwiązać ten problem.

Wypróbuję wspomnianą powyżej sztuczkę dotyczącą aktywacji Draftsight i skontaktuję się z tobą.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na ten problem.

Z poważaniem.

1 polubienie

Aktywacja zaktualizowana!

Próbowałem nawet otworzyć przykładowy plan w folderach draftsight i zawsze ten sam problem,

Zasadniczo mogę drukować tylko puste dokumenty. (co nie jest zbyt praktyczne...^^)

Na końcu swojej liny? Nie! Ale niedaleko :p

1 polubienie

Witam

Czy odinstalowałeś, a następnie ponownie zainstalowałeś sterowniki drukarki, takie jak w przypadku Draftsight ?

Jeśli tak, spróbuj użyć ogólnego sterownika, takiego jak " PCL5 " lub " PCL6 " (zależy to od tego, co obsługuje Twoja drukarka).

Jeśli masz taką opcję, spróbuj wydrukować na innej drukarce, aby sprawdzić, czy problem jest taki sam.

W przeciwnym razie miałem podobny przypadek z innym oprogramowaniem CAD. Aby obejść ten problem, wydrukowałem na wirtualnej drukarce "PDFCreator", a następnie wydrukowałem plik PDF.

Uważaj, oprogramowanie było w stanie samo wygenerować plik PDF, ale również uległo awarii, podczas gdy z wirtualną drukarką działało.

To nie rozwiązuje problemu, ale jeśli działa, to pomaga.

Klasa A+

1 polubienie