Karta sterownika geforce gtx1080 solidworks

Witam

Obecnie mam komputer z systemem Windows 10 i GTX1080 Geforce.

Do sterownika mam generyczną nvidię, ponieważ nie ma sposobu, aby znaleźć certyfikowany sterownik do tej karty w Dassaut, są tylko sterowniki quadro. Więc na plakatach jest powoli.

Wiem, że quadro byłoby lepsze, ale na razie musiałbym wiedzieć, czy istnieje sterownik nieco bardziej zoptymalizowany pod kątem solidworks.

Dziękuję

Obawiam się, że nie ma żadnych niefortunnych...

Możesz spróbować podkręcając kartę, ale nie obyło się bez ryzyka...

3 polubienia

To karta stworzona do gier, a nie do CAD.

Patrząc trochę, myślę, że możesz znaleźć alternatywę.

Patrzę na to w ciągu dnia ;)

1 polubienie

jaki masz proc może mieć również intel CG, który może być kompatybilny z SW

faktem jest, że do SW potrzebna jest certyfikowana karta, aby działała normalnie

dla twojej karty 1080 nie ma solucji, chyba że za pośrednictwem Realhack

Obejrzyj to wideo

https://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjns-n3saPSAhUFcBoKHT2tBbEQtwIIPzAE&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTJ70WePwwPs&usg=AFQjCNGJX9N8X-rYXFeAJH8mOrjHEre3Bw&sig2=uoam2UyITFzFJY2Eo30EAQ

@+

1 polubienie

W rzeczywistości jest to komputer testowy, szukam tylko tymczasowego sterownika, jeśli to możliwe, aby przetestować resztę, w końcu myślę, że będzie quadro.

Do podkręcania lub modyfikacji rejestru, ponieważ bestia jest na gwarancji, chciałbym tego uniknąć.

Wydaje mi się, że w tamtym czasie mieliśmy certyfikowane sterowniki do kart do gier, które na pewno były mniej wydajne, ale mogły pomóc, teraz mamy tylko quadro.

wewnętrznie mam grafikę Intel HD Graphic 530 i dostępny jest sterownik, który przetestuję, dziękuję.

1 polubienie

Witam

Czy jesteś pewien, że oprogramowanie uruchamia się na właściwym procesorze graficznym?

Aby to sprawdzić, kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę Sw i "uruchom z procesorem".

Pozdrowienia.

Ps: Sprawdź także wersję sterownika karty graficznej.

Możesz także utworzyć profil CAD w panelu ustawień Nvidia.

2 polubienia

Tak, P530 jest certyfikowany, więc pracuj z nim

To nie jest bomba do robienia renderów ;-)

ale dla małego modelarstwa powinien to zrobić

@+

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi

W międzyczasie udało mi się pomóc sobie na wewnętrznej karcie, A W międzyczasie mam małe quadro, które jest znacznie lepsze niż GTX.

Z drugiej strony, co należy rozumieć pod pojęciem profilu CAD w industrialcadservices ?

Czy możemy mieć 2 rodzaje sterowników lub profili dla karty graficznej w zależności od zastosowania?

1 polubienie

Witam

W panelu konfiguracyjnym Nvidia, we właściwościach 3D, masz możliwość wyboru procesora graficznego, który ma być używany do oprogramowania i całej masy ustawień.

Nie wyłącza drugiej karty, w zasadzie pozwala wybrać tę, która będzie zarządzać wyświetlaczem. Druga karta zostanie użyta do obliczeń, jeśli pierwsza nie wystarczy.

1 polubienie

ok dziękuję bardzo to może się przydać myślę, że na configu.

1 polubienie