Wczoraj zainstalowałem nowe sterowniki mojej nvidia quadro i od tego czasu pod solidworks 2013/14 mam awarie (tylko na części, nawet nie na montażu)
Czy ktoś ma ten sam problem?
Mój komunikat o błędzie jest na openGL (więc nie wiem, co to znaczy)
Inna uwaga
Posiadam 2 karty graficzne ; Quadro 600 i gforce 9600 (dla mojego drugiego ekranu). Zauważyłem, że jeśli najpierw zainstaluję sterownik quadro, a następnie 9600, powoduje to awarię. Działa odwrotnie.
@gt22: jako c***** usunąłem mój stary plik sterownika, więc muszę go znaleźć.
ale myślę, że możesz go pobrać ze strony sterownika Solidworks dla wersji 2013
Zanim go zainstalowałem, nie miałem żadnych problemów (przynajmniej ich nie widziałem). Jest to jednak tak rażące, jak poprzednie pytanie tsimarda o duże zgromadzenia.
Zauważyłem, że przy 2 kartach (no cóż do wczoraj rano) mogę mieć np. film na 9600 i SW na quadro bez zwalniania czy jak powiedzieć big paté po przekręceniu montażu, natomiast gdy byłem z jedną kartą i 2 ekranami na niej miałem problemy z wyświetlaczem.
Koszt 2 kart wynosi równowartość 250 €. Jeśli chcę quadro, które może obsłużyć 2 ekrany dla 2 oddzielnych operacji (jak jedno wyjście z solidworks, a drugie z giętarką lub inne), zaczynamy mówić o 3 zerach za liczbą.
Było to niedrogie rozwiązanie , które pomogło mi kilka razy niezbędne w tego typu sytuacjach
@lucas: z doświadczenia wynika, że przywracanie systemu Windows to katastrofa, więc będzie to moja ostatnia deska ratunku. Z drugiej strony kładziesz na nim palec dla historii różnych kart bo ze starym sterownikiem 2013 to działa, ale mam dziwną rzecz przy ponownym uruchomieniu na ekranie 9600.
@gt22 Wziąłem IIyama 2773. To marka, którą bardzo lubię i którą instaluję na swoich maszynach (model z 22-calowym ekranem dotykowym)
Ponadto cena tego modelu jest w tej chwili bardzo atrakcyjna, ponieważ właśnie wypuścił nowy, więc 100 € oszczędności.
Właśnie znalazłem dodatkowego wilka: w ustawieniach biosu komputera zarządzanie portami pci express nie zostało aktywowane tak, jak powinno, ponadto aktywowany został układ graficzny płyty głównej.
Jeśli chodzi o twój bios, jeśli zintegrowana karta graficzna jest aktywna, oznacza to, że twój komputer nie może znaleźć odpowiedniego sterownika dla twojej karty graficznej. I tak dedukuje, że musi używać tego zintegrowanego z twoją płytą główną.
Zainstaluj odpowiedni sterownik, a w BIOS-ie wyłącz zintegrowaną kartę graficzną.