Sterownik Quadro 2014

Witam

Wczoraj zainstalowałem nowe sterowniki mojej nvidia quadro i od tego czasu pod solidworks 2013/14 mam awarie (tylko na części, nawet nie na montażu)

Czy ktoś ma ten sam problem?

Mój komunikat o błędzie jest na openGL (więc nie wiem, co to znaczy)

Inna uwaga 

Posiadam 2 karty graficzne ; Quadro 600 i gforce 9600 (dla mojego drugiego ekranu). Zauważyłem, że jeśli najpierw zainstaluję sterownik quadro, a następnie 9600, powoduje to awarię. Działa odwrotnie.

Witam

Przypominamy, że należy używać wyłącznie certyfikowanych sterowników SolidWorks dostępnych na tej stronie:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Jeśli tak nie jest, nigdy nie jesteś bezpieczny przed błędami...

Czy to są te, które zainstalowałeś?

Dla quadro 600 zalecana jest wersja 320.78 (dla Windows 7 64-bit i SolidWorks 2014)

Ale nie mogłem nic znaleźć do 9600.

1 polubienie

@Lucas

Przepraszam, że zapomniałem powiedzieć, że wziąłem sterowniki solidworks 2014=>, stąd awaria i pytanie o lynkoa

1 polubienie

Zastanawiam się, czy to nie mieszanka tych 2 typów kart sprawia, że jestem wściekły na nowy sterownik nvidia solidworks specyficzny dla quadro.

1 polubienie

i przed ostatnią zmianą się zawiesił

jeśli się nie zawiesił...................... Odsuwa byłego pilota z powrotem

@+ ;-)

1 polubienie

Tak, to ten, cholerny 320.78, który zainstalowałem

@gt22: jako c***** usunąłem mój stary plik sterownika, więc muszę go znaleźć.

ale myślę, że możesz go pobrać ze strony sterownika Solidworks dla wersji 2013

Zanim go zainstalowałem, nie miałem żadnych problemów (przynajmniej ich nie widziałem). Jest to jednak tak rażące, jak poprzednie pytanie tsimarda o duże zgromadzenia.

"PRZYNIÓSŁ MI KŁOPOTY" lol

1 polubienie

Dlaczego nie podłączyć 2 ekranów bezpośrednio do Quadro 600? Sterowniki są aktualne i myślę, że jest mocniejszy?

Wypróbuj przywracanie systemu Windows, do tego właśnie służy! Kiedy zainstalowano nowe sterowniki?

http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows/what-is-system-restore

Mamy 2 stacje robocze pod soliworks 2014 i przez ostatnie 2 tygodnie moduł jądra ulega awarii

Po aktualizacji karty graficznej NVIDIA Quadro K3100M

Właśnie szukam nowych sterowników na solidworsk, odezwę się do ciebie.

1 polubienie

Oto strona sterowników

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Wybierz właściwy, przetestuj i powiedz nam

Uwagi systemowe dotyczące płyty sterownika SolidWorks SE  

NVIDIA Quadro 600 320.78 2014 Windows x64 — uwagi 

NVIDIA Quadro 600 331.82 2014 Windows x64 — uwagi 

NVIDIA Quadro 600 320.78 2013 Win7 x64 — uwagi 

NVIDIA Quadro 600 8.17.12.9573 2013 Windows 7 x64 

NVIDIA Quadro 600 8.17.12.70712012 Windows x64

Myślę, że to musi być w ostatnich 2 sterownikach

Pierwsze 3 weź wideo 3D, więc może uniknąć?

@+ ;-)

1 polubienie

@gt22

Myślę, że jest problem z tą historią w widoku 3D

@Lucas

Zauważyłem, że przy 2 kartach (no cóż do wczoraj rano) mogę mieć np. film na 9600 i SW na quadro bez zwalniania czy jak powiedzieć big paté po przekręceniu montażu, natomiast gdy byłem z jedną kartą i 2 ekranami na niej miałem problemy z wyświetlaczem.

Koszt 2 kart wynosi równowartość 250 €. Jeśli chcę quadro, które może obsłużyć 2 ekrany dla 2 oddzielnych operacji (jak jedno wyjście z solidworks, a drugie z giętarką lub inne), zaczynamy mówić o 3 zerach za liczbą.

Było to niedrogie rozwiązanie  , które pomogło mi kilka razy niezbędne w tego typu sytuacjach 

1 polubienie

Tak się dzieje, gdy dajesz sobie mały prezent z 27-calowym ekranem i chcesz zaktualizować sterowniki... Powinienem był zostać z moim 24-calowym lol

Dwie identyczne karty graficzne prawdopodobnie stanowiłyby mniejszy problem, gdyby chodziło o koszty! Ale odchodzimy od pytania!

Czy próbowałeś Przywracanie systemu?

@Gerald to cię nauczy żeby nie szukać lepszego niż to co masz mówię o sterownikach

Czasem wydaje nam się, że jest lepiej, ale jest pięknie i o wiele gorzej ;-(

to tak jak w życiu ;-) ...; -)

Za swoje 27 cali wziąłeś co?

@+ ;-)

1 polubienie

@lucas: z doświadczenia wynika, że przywracanie systemu Windows to katastrofa, więc będzie to moja ostatnia deska ratunku. Z drugiej strony kładziesz na nim palec dla historii różnych kart bo ze starym sterownikiem 2013 to działa, ale mam dziwną rzecz przy ponownym uruchomieniu na ekranie 9600.

@gt22 Wziąłem IIyama 2773. To marka, którą bardzo lubię i którą instaluję na swoich maszynach (model z 22-calowym ekranem dotykowym)

Ponadto cena tego modelu jest w tej chwili bardzo atrakcyjna, ponieważ właśnie wypuścił nowy, więc 100 € oszczędności.

Właśnie znalazłem dodatkowego wilka: w ustawieniach biosu komputera zarządzanie portami pci express nie zostało aktywowane tak, jak powinno, ponadto aktywowany został układ graficzny płyty głównej.

Cóż, przetestuję to wszystko po południu

Udaj się pod ten adres: https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

I pobierz sterownik odpowiadający Twojemu komputerowi i karcie graficznej.

W załączeniu znajduje się zdjęcie strony, o której mowa.

Powodzenia!

cg.jpg

Jeśli chodzi o twój bios, jeśli zintegrowana karta graficzna jest aktywna, oznacza to, że twój komputer nie może znaleźć odpowiedniego sterownika dla twojej karty graficznej. I tak dedukuje, że musi używać tego zintegrowanego z twoją płytą główną.

Zainstaluj odpowiedni sterownik, a w BIOS-ie wyłącz zintegrowaną kartę graficzną.

Informuj nas na bieżąco!