Sterownik Quadro 2014

Czy korzystasz z systemu Windows 7? Czy kiedykolwiek wykonałeś przywracanie systemu za pomocą W7?

Jakie problemy napotkano? Robiłem to już wcześniej i nie miałem żadnych problemów.

@bart, to właśnie problem sterowników (stąd post) 

Więc po żmudnej obsłudze

Rekonfiguracja biosu w celu maksymalnego zarządzania na Pcie 1 x16 (w połączeniu z przyjacielem, który tworzy filmy)

Demontaż karty graficznej, płyty głównej

Konfiguracja drugiego portu Pcie 2 

Powrót do sterownika z 2013 roku dla quadro=> ten sam problem

Ponowna instalacja sterownika 2014 = nadal mam problemy>

Usunięto fx9600 => maszyna jest znowu stabilna.poprawa!!

Instalacja sterownika NVIDIA a nie SPE Dassault=>ok

Wkładanie 9600 z powrotem = > OK

A więc wynik wyścigów:

Najnowsze sterowniki fx 9600 i quadro 600 w solidworks nie są ze sobą kompatybilne

Moim wyborem jest więc zaoszczędzenie pieniędzy i zakup mocniejszej karty quadro i używanie tylko tej.

Więc jeśli chodzi o podział punktów, myślę, że Lucas mówił o niekompatybilności między dwiema kartami, a gt22 o niekompatybilności sterowników.....

Czyli Łukasz jest drugi w klasyfikacji generalnej.... ale tylko po to, żeby porozmawiać o mapach

1 polubienie

@Bart drugiej strony, odkąd ponownie zainstalowałem sterownik solidworks, mój główny ekran nie ma już tapety. Kiedy zrobiłeś manipe miałeś ten sam problem?

Czy instalując sterowniki, nie zainstalowałbyś sterownika GeForce po Quadro?

Wydaje mi się, że gdy ma się dwie karty graficzne to nie ma możliwości zainstalowania dwóch różnych sterowników ale mogę się mylić.

1 polubienie

Witam

Wrócę jeszcze do historii kierowców 

Jestem uparta i czasem to się opłaca.

Na stronie Dassault znajdują się 2 sterowniki, 320.78 i 331.82

Na stronie z certyfikowanymi sterownikami NVIDIA znajdziemy modele 320.78 i 311.50

http://www.nvidia.fr/object/quadro-certified-drivers.html#partner_id=27&application_id=318&page=driverSelected

Zainstalowałem więc 320.78 i od tego czasu działa znacznie lepiej.

Po oczywiście kupiłem quadro K2000 i zatrzymałem moją 600 jako drugą kartę.

Pozostaję przekonany o zainteresowaniu 2 procesorami graficznymi. K5000 jest zbyt drogi dla mojego budżetu, to rozwiązanie przy niższych kosztach pozostaje akceptowalne. Zwłaszcza, gdy masz już kartę quadro

Sterownik 320.78 jest wspólny dla 2 kart, więc nie ma obaw, jak w przypadku Gforce.

@Gerald Ja też jestem przekonany, że 2 karty są lepsze niż jedna

szczególnie dla 2 ekranów i dif logarytmu

1 karta CAD/wyświetlacz

1 karta internetowa / dziennik ekranu i pulpitu

ale potrzebujesz wielobryłowej procedury

@+ ;-)

@gt22

Rozmawiałem trochę z @Bart i myślę, że jego problem wynika z tej hybrydowej karty konfiguracyjnej

Na płycie głównej ma zintegrowany proc nvidia i dodaną kartę quadro.

Miałem złe doświadczenia, że sterownik gforce i quadro nie idą w parze.

Możesz mieć tylko jedną kartę, ale DUŻĄ KARTĘ 

Obecnie coraz więcej płyt głównych ma zintegrowane procesory graficzne, więc musisz być czujny na konfiguracje w BIOS-ie.

Osobiście wyłączyłem mój zintegrowany intel 4000, aby nie przeszkadzać mojemu quadro

1 polubienie

@Gerald w 100% zgadzam się z Twoimi słowami

Prosiłem go, aby mi się wydawało, aby usunąć wewnętrzny sterownik do proc

@+ ;-)

Powiedziałem mu, że tylko w trybie eksperta możesz je zwolnić lol

1 polubienie