Sabotaż! czy niekompetencja?

Cze wszystkim
Obecnie ponownie podłączam rysunki od usługodawcy. Poza jego niekompetencją, którą akceptuję, po tym, jak pomogłem mu w tych wyborach. I jego odejście po jednoznacznej obserwacji na swoim poziomie, kłamstwie i prawdopodobnie mitycznym CV.
Tak jak mówię, ponownie kieruję rysunki i widzę jego poziom. I jestem zaskoczony różnymi napotkanymi problemami.

1. Nomenklatura nie dołączona do modelu znajdującego się na planie, ale do widoku umieszczonego poza polem, z innego modelu.
  2. Fałszywy widok szczegółowy: pozwól, że wyjaśnię, mężczyzna tworzy szczegółowy widok, okrąg wykreśla go szkicem i tworzy szczegółowy widok poza ramką na innym widoku. Całość ułóż tak, aby się pokrywała. Na szczęście czy nie, używa tego samego modelu.

Rysunki o rozmiarze 126 MB :rofl:, po oczyszczeniu 27 MB :wink:. Wykonana praca jest nierzetelna. Najgorsze jest to, że pomagamy podwykonawcy w wykonaniu jego pracy, płacimy mu i pracujemy za niego :rofl:

Krótko mówiąc, lista mogłaby być wyczerpująca, ale jestem zmęczony naprawianiem bałaganu, który ta firma stworzyła od początku mojego projektu.

Ale natknąłem się na Bone'a, teraz nie rozumiem, jak on to zrobił?
Jeden z widoków używa nazwanego zestawu w drzewie, a po otwarciu ma inną nazwę???
Jakiś pomysł? czy zastanawiam się, czy powinienem to wziąć ja...

Witam
Możliwe, że nazwa pliku zmieniła się między utworzeniem a dostępnością bez zapisania przez odświeżenie.
Dzięki temu wyświetla właściwą nazwę podczas otwierania, a następnie, jeśli wrócisz do rysunku, z pewnością został zaktualizowany.
Potem pojawia się błąd w zależności od wersji oprogramowania.
Dla samego podmiotu, w świetle tego, co jest ujawnione, jest to ewidentna niekompetencja. Niestety, oprogramowanie (i narzędzia CAD w ogóle) są tak zdemokratyzowane i uproszczone, że każdy może coś z tego wynieść, nie martwiąc się o logikę i to, że ktoś inny to cofnie.

2 polubienia

Witaj Cyril_f

Odnotowuję twoją odpowiedź, myślę też o aktualizacji, której nie chce się zrobić.

Ale najwyraźniej mam do czynienia z osobą :grinning: podstępną, zrodzoną z frustracji z powodu swojej niekompetencji.
Bo facet próbował zrobić i muszę powiedzieć, że cała ta energia do tego zawsze będzie mnie zadziwiać. Po dwóch latach tłumaczenia mu, jak to robić dobrze, najgorsze jest to, że wywodzi się z aeronautyki :crazy_face:.

Jeśli masz przykłady złych ruchów, jestem za tym.

1 polubienie

Miał " pracować " w Boeingu :roll_eyes:

2 polubienia

Dla niektórych " pokręcony " umysł jest naturalny! :rofl: :rofl: :rofl:
I jak mówi przysłowie, po co to upraszczać, skoro można to skomplikować!

2 polubienia

Piękny, który zidentyfikowałem dawno temu.
Funkcja jest wykonywana poprawnie za pomocą jego szkieletu, jest proszony o dostosowanie części.
Normalna osoba wyszukuje oryginalne wiązania, aby znaleźć szkic i go zmodyfikować.
Nie, używamy funkcji rozciągania :crazy_face: , spotykam tylko geniuszy. " to wygląda znam wszystkie funkcje SW "
@Sylk mi powiedzieć, że w Boeingu używali funkcji rozciągania, aby przejść z Boeinga 737 na 747? :sweat_smile:

2 polubienia

Jedno jest pewne, w większości nadużywali funkcji " nadpisywania "... :grimacing:

3 polubienia

Osobiście wolałbym usunąć materiał w środku, przesunąć jeden z 2 korpusów, a następnie połączyć wszystko: jest to o wiele bardziej stabilne niż funkcja drabiny :stuck_out_tongue_winking_eye:

Żarty na bok, na tym polega również siła SW: możliwość osiągnięcia tego samego rezultatu za pomocą 20 różnych metod / funkcji.

Twój projektor najwyraźniej nie zrobił tego, co zrobiłaby większość ludzi, ale prawdopodobnie dokonał najszybszej modyfikacji (nie musisz zawracać sobie głowy analizowaniem 8-stronicowego drzewa, aby znaleźć szkic pilotażowy i zmodyfikować go, po prostu ustawił swoją funkcję i to wszystko).

NB: Nie jestem z tego szczególnie dumny, ale również użyłem tego rodzaju skrótu zamiast modyfikacji ' logicznej ', ponieważ modyfikacja ' logiczna ' była zbyt czasochłonna (jeśli modyfikacja podstawowego szkicu skutkuje np. czerwonym drzewem konstrukcyjnym i zmusza do poprawiania dziesiątek szkiców / funkcji).

2 polubienia

Witaj Froussel,

Przeszedłem też przez tolerancję na środki.
Ale w kontekście dużych projektów, czy mniej lub bardziej dużych projektów, staramy się ustalać metody. W tym przypadku używamy szkieletów, ćwiczenia, które wymaga trochę praktyki, ale nie jest nie do pokonania.
Ale jeśli poprosisz o cylinder, a facet zacznie od grubości, zadajesz sobie uzasadnione :sweat_smile:pytania. Nie twierdzę, że kwadrat może powstać przez obrót i usunięcie prostokątnej materii. Ale w dużych modelach, jeśli nie zaoszczędzisz na funkcjonalności, można to odczuć na planach.
SolidWorks, Catia, Inventor itd., wszystkie mogą robić to samo na różne sposoby, a ja nie oceniam, wyjaśniam, dlaczego tak byłoby lepiej i staram się dyskutować po prostu z najbardziej pedagogiczną metodologią. Ale kiedy facet mówi ci, że wiem i robi coś, co nie ma z tym nic wspólnego, cóż, wiesz, co myśli :grinning:
Chodzi o to, że tworzenie detalu z istniejącego widoku jest bardzo szybkie. Z drugiej strony, importowanie widoku i przycinanie go tak, aby wyglądał jak okrąg :grinning:, a następnie tworzenie okręgu i szkicu oraz ukrywanie go jako funkcji, nie jest szybkie :thinking:, a lista tych występków jest długa :rofl:
Hodowla to już przeszłość