Witam
Postaram się być tak jasny, jak to tylko możliwe w moim wyjaśnieniu, używając uproszczonych nazw plików.
Dla Twojej informacji, jest to rozwiązanie połączone.
Mam zespół (01.asm), z częścią obrabianą (01.prt) i planem obróbki dla tej części (01.drw)
Duplikuję ten zestaw, aby utworzyć wariant → 02.asm
Powiedziałem, żeby zabrać plan ze sobą.
Tyle tylko, że stworzył nazwę planu taką jak 01_1.drw, podczas gdy logicznie rzecz biorąc, wolałbym 02.drw
Nie sądzę, żeby to była wielka sprawa, zmieniam nazwę we właściwościach, aby zmienić ją na 02.drw
Kiedy otwieram 02.drw wszystko jest w porządku, link do 02.prt jest w porządku.
Z drugiej strony, gdy chcę otworzyć plan z pokoju 02.prt, otwiera się 01_2.drw, który generuje ... Nie rozumiem...
Poszedłem zobaczyć relacje części 02.prt, ale ona powiedziała mi, że jest w związku z planem 02.drw. A kiedy otwieram go stamtąd, generuje dla mnie nowy plan 01-03.
Problemem, który zauważam, a który musi budzić niepokój, jest rewizja, która jest inna. Tam próbuje otworzyć wersję A.1, podczas gdy podczas duplikacji tworzy wersję A_1.1
Więc oto czy masz rozwiązanie tego problemu?
Może po to, aby przywrócić powiązanie między częścią 02.prt a planem 02.drw? Ale jak, nie wiem...
Dziękuję za pomoc.
Anthony
Najprostszym sposobem skopiowania części + planu jest przejście przez plik Spakuj i idź (→ Spakuj i idź).
Nie masz spacji w nazwie planu? Jeśli nazwa jest identyczna, a rysunek znajduje się w tym samym miejscu, powinien otworzyć go dla Ciebie z pokoju (nawet jeśli odniesienie do MEP nie ma nic wspólnego z pomieszczeniem (jest oparte na nazwie pliku)
1 polubienie
Może nie widziałem tej części 3D Experience?
Nie jestem pewien, czy moja odpowiedź jest właściwa, jeśli to prawda.
Tak, doświadczenie 3D, zgadza się!
@sbadenis rzeczywiście, wydaje mi się dziwne, że przechodzę przez pakunek i idę.
Cóż, w takim razie przyjechałem z Creo na krótki czas, sposoby robienia rzeczy często nie są takie same...
Ale poprosiłem o przejście na normalną wersję i pozostawienie tego doświadczenia 3D, ponieważ bardzo utrudnia to znalezienie błędów, ponieważ jest to nowe rozwiązanie i nadal nie jest zbyt używane. Mam już wystarczająco dużo problemów z przystosowaniem się do SW na własną rękę^^
Pod SW, aby skopiować plan + część (lub Zespół), pakiet i idź jest idealny, w przeciwnym razie skopiuj wklej z planu + części, zmień nazwę 2 i kliknij plan z eksploratora odniesień SW, a następnie zmień ref na część i otwórz, a następnie zapisz. Krótko mówiąc, łatwiej jest zrobić paczkę i wyjechać...
W przeciwnym razie istnieją również makra, które wykonują to zadanie.
1 polubienie
ok dziękuję za wyjaśnienie, przetestuję!
W przeciwnym razie dość praktyczna sztuczka w oprogramowaniu 3D polega na kliknięciu prawym przyciskiem myszy na części lub zespole i " uniezależnieniu " w menu kontekstowym.
Problem polega na tym, że nie tworzy kopii planu.
Aby to zrobić, uważam, że to małe makro jest bardzo interesujące, które działa w ten sam sposób, ale kopiując plan jednocześnie, wystarczy utworzyć nowy przycisk, aby uruchomić makro, które będzie dostępne w szybkich skrótach (nad menu kontekstowym).
2 polubienia