DXF z SheetMetalManufacturing

Witam

Gdy chcę zapisać wszystkie pliki dxf moich części arkusza blachy za pomocą " SheetMetalManufacturing ", zawsze mam plik dxf mojego rysunku z plikami.

Czy możliwe jest usunięcie rysunku z danych wyjściowych DXF moich części arkusza blachy?

Dziękuję, pozdrawiam

Witam

Jeśli potrzebujesz tylko konturów DXF, dlaczego nie użyć BatchConverter?
Jest to rodzaj pracy, z której wychodzi bardzo dobrze.

Nie wiem poza rysunkiem, który się pojawia. Używam SheetMetalManufacturing do wykonywania tylko gięcia MEP.

Pozdrowienia.

Dlaczego nie zaimportować części arkusza blachy w konfiguracji rozwinięcia blachy, a nie rysunku?
Chyba, że kierunek blachy ma dla Ciebie znaczenie?

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię,
Dużo rysuję w wielu bryłach o różnych grubościach i materiałach blaszanych.

Podczas eksportu do formatu DXF, za pomocą SheetMetalManufacturing gromadzę wszystkie pliki w jednym folderze, ze szczegółami dla każdej części arkusza blachy.

Z drugiej strony, czy możemy określić kierunek blachy?

Pozdrowienia

Możesz wybrać orientację arkusza blachy, bawiąc się kierunkami osi x-y

Nie wiem jak z narzędziem, o którym mowa, ale musi być parametr modelu do wyboru, z pustym tłem (bez obramowania, notatki, wkładu... Itd.) rysunek nie pojawi się w pliku dxf.

Twój pomysł Lynkoa15 jest ciekawy, ale nie mogę zmienić modelu rysunku w opcjach eksportu.
Jak mam to zrobić?

Pozdrowienia.

Nie ma takiej możliwości w opcjach eksportu z mojej strony robię to za pomocą makra, które również ukrywa koło frezowania i eksportuje w to samo miejsce co MEP o tej samej nazwie.
Z drugiej strony robię to tylko na 1 arkuszu bo dla nas blacha = część = MEP

Zainspirowała mnie ta demonstracja, widzę puste tło, (1 min) w przeciwnym razie skontaktuj się z pomocą techniczną