Zawsze robię to w ten sam sposób. Rozłożony wprowadzam do nowego rysunku, prosząc o to, aby był w skali arkusza. Następnie zapisuję jako DXF. Modyfikuję opcje jak na załączonym zdjęciu.
W większości przypadków działa całkiem nieźle. Dobra skala, dobry pokój itp. Ale w niektórych przypadkach skala nie podąża. Na przykład, jeśli mam skalę 1:3, moja część DXf zostanie zmniejszona o 1:3
(powiedzmy na przykład i dla jasności, 1247 jest dobry, podczas gdy PH-02 jest dla mnie problemem). Czy kiedykolwiek ci się to zdarzyło?
@.PL tak ... To jest to, co kiedyś robiłem. I w pewnym momencie musiał to być dla mnie problem z moim makrem, aby zrobić DXF/PDF w trybie automatycznym.
A przede wszystkim to, co mnie najbardziej zaskakuje. Dlatego w niektórych przypadkach sprawdza się dobrze, a w innych nie. W przypadku 1247 (gdzie działa dobrze) mam skalę 1:2. A w przypadku PH-02 (gdzie to nie działa) mam skalę 1:3
Jednak z 1247, w DXF, moja ocena 50 pozostaje 50. Podczas gdy z PH-02 moja ocena 50 wynosi 16,6
Miałem podobny problem z moją opcją jednostki, która była zła, więc znalazłem się w mm a samolot dxf wyeksportowany w calach..... ale w mm jeszcze na otwarciu, więc wszystko pomnożone przez 2,54
Moje pliki DXF z rysunku rozwijanego nie zawsze są skalowane
Myślę, że wynika to z faktu, że rozłożona congiguratuin w tajemniczy sposób nie przyjmuje skali prześcieradła i nie znajduję sposobu, aby ten fakt zablokować