E_PDM: Przejrzyj tabelę w dokumencie programu Word

Witam

Bez względu na to, jak bardzo się staram, nie mogę znaleźć rozwiązania. 

Utworzyłem szablon dokumentu programu Word, w którym zmapowałem potrzebne mi zmienne. Wszystko działa dobrze, aby je wypełnić. Jednak chcę również mieć tabelę zmian (typ tabeli SW), która wyświetla 3 wersje: pierwszą A i ostatnie 2 (B i C lub E i F, jeśli możesz to zrobić).

Nie wiem jak się do tego zabrać... Próbowałem z polami typu direct mail (Tak...), ale to w ogóle nie działa.

Na przykład moja zmienna poprawki jest ustawiona na wartość A. Trwają prace nad nową rewizją dokumentu. Chcę, aby pierwsza linia pozostała A, a druga prowadziła do B. Z IFs w słowie nie mogę sobie poradzić.

Podejście moim zdaniem:

- 1. wersja:   wypełnij indeks A i domyślny komentarz Tworzenie

- 2. wersja: jeśli REV <> rev_dessus, wstaw nową wersję (B).  To samo z komentarzem do przejścia.

- 3. wersja: jeśli REV <> rev_dessus, wstaw nową wersję (C).  To samo z komentarzem do przejścia.

- 4. wersja: jeśli REV<> dernière_rev_tableau, skopiuj ostatnią linię C, wklej w 2. linii (zastąp B). Tak samo jak komentarz przejściowy.

umieść nowy rev D na końcu. Tak samo jak komentarz przejściowy.

Czy powinieneś przejść przez makro?

Cdt 

Witam

Myślę, że makro z największym prawdopodobieństwem zaspokoi tę potrzebę. Obawiam się, że w przypadku if of word będzie to trochę bardziej skomplikowane, ponieważ będziesz musiał przełączyć mapowaną zmienną z jednej linii na drugą.

W obecnej sytuacji najprostszą rzeczą, jaką widzę, byłoby posiadanie wstępnie sparametryzowanej linii z polami wskazującymi właściwości zmapowane za pomocą zmiennych, a następnie skopiowanie i wklejenie tych pól do innego wiersza tabeli zgodnie z ewolucją za pomocą makra.

Jestem w trakcie konfiguracji podobnego systemu i mam rozwiązanie za pomocą zmiennych EPDM i Workflow, na załączonym obrazie.

jednak mam problem, nie mogę dodać wszystkich zmiennych, czy Word ma limit w ilości właściwości niestandardowych, blokuje mnie na 15

table_de_revision_pdm.png