Wymiana między solid workx 2016 a SW 2012

Witam

Jak musisz pracować nad SW2016 z planami zrobionymi na 2012 i odwrotnie ?

Dziękuję

Aby pracować z planami SW2012 z SW2016, otwórz swój plan normalnie i pracuj tak, jakby nic się nie stało.

Otwieranie planów SW2016 za pomocą SW2012 nie jest możliwe.

Fred

9 polubień

i tak, jak mówi Frédéric

W SolidWorks Nie można otworzyć nowszej wersji

Z drugiej strony poprzednia wersja nie ma problemu

a 2012 otwierasz go za pomocą 2013; 2014; 2015; 2016; 2017

Ale odwrotna sytuacja jest niemożliwa

wcześniej mieliśmy możliwość zrobienia +1 z SP5 poprzedniej wersji (2013 / 2014)

ale już go nie ma

musisz sprzedać kłodę ;-)

@+ ;-)

3 polubienia

Witam

Dla części, powinieneś mieć je w STEP i używać featureworks, ponieważ jest to narzędzie, które rozpoznaje funkcje w STEP (zapisz plik 2016 w STEP, a następnie otwórz go w 2014 i użyj featureworks). Następnie będziesz musiał ponownie wykonać rysunki. Nie znam innego sposobu.

3 polubienia

Ufff

dzięki pomysłodawcom SW

Dziękuję za odpowiedzi, nawet jeśli to podejrzewałem

2 polubienia

I tak...

Kiedy pojawi się uniwersalny SolidWorks?

3 polubienia

Gdzie stare wersje mogą odczytywać przyszłe wersje...

1 polubienie

nigdy nie jest ponad wszystkich sklepikarzy

Celem jest ustabilizowanie napływu pieniędzy

więc sposób loc, taki jak internet itp.... stał się de rigueur

jezeli mozesz pracowac z logiem przez 10 lat nie martwic sie o wersje

To 9 lat mniej zysku........... w związku z tym nie jest opłacalne

I myślę, że nie wszystkie logi CAD są darmowe.................... Idź i zrób to samo

@+ :;-)

2 polubienia

Witam wszystkich, całkowicie się z wami zgadzam, ale nawet bez rozmyślania nad oprogramowaniem, w 2016 roku są funkcje, które nie istniały w 2012 roku. W rezultacie ten ostatni nie może rozpoznać funkcji, które nie istniały, gdy został wydany!!

Pozdrowienia

5 polubień

Jest całkiem oczywiste, że nowe funkcje nie są rozpoznawane

kiedy nie jest to rozwijane z części bombowej nowość 2016 wydaje mi się

https://www.youtube.com/watch?v=Y9Q9wkg1MLI

Był to argument za sprzedażą kłody

@+

1 polubienie

Dużo też pracuję z AUTOCAD i bez problemu można zapisywać do niższych wersji.

Rozumiem, że ewolucje nie są brane pod uwagę, ale przy prostych pracach z blachy szkoda.

W zasadzie myślę, że dla niektórych funkcji nie byłoby problemu. Tylko gdyby Solidworks dawał możliwość otwierania ostatnich plików ze starszą wersją, niektóre części byłyby pełne błędów. Tak więc, aby uniknąć komplikacji, woleli nie dopuścić do wymiany poprzedniej wersji.... To wybór.

Pracuję też na Autocad ale te dwa programy nie mają ze sobą nic wspólnego, Jeśli chodzi o 3D z Autocadem w końcu są to tylko linie w 3 płaszczyznach, podczas gdy Solidworks, naprawdę mamy objętości, materiały itp.

Pozdrowienia

Wszystkie podstawowe funkcje pozostają takie same od jednej wersji do drugiej, ale zaawansowane funkcje jasne jest, że nie znajdzie. Fałda pozostaje fałdą, ale okucia z opadającą krawędzią nie znajdzie. Featureworks i tam dla prostych części (aby móc je modyfikować)

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi

Podejrzewałem, że to wilk, ale hej na wszelki wypadek wolałem mieć opinię innych użytkowników.

Jeszcze raz dziękuję

Przepraszamy, ale to nie jest lepsza odpowiedź! Niezależnie od tego, czy wybierzesz siebie, czy kogoś innego, nie ma problemu, ale pamiętaj, że dziękuję jako najlepszą odpowiedź....

Miłego dnia

5 polubień