Cze wszystkim
mały problem, nie mam możliwości przeciągnięcia i upuszczenia pliku typu Windows 10 SW (Pro na HP Z4G4), w oknie roboczym Solidworks (Pro 2022 SP5.0)...
To sprawia, że jestem zabronioną ikoną, jednak w Excelu Word nie ma problemów.
Próbowałem naprawić Solidworks, rejestr, ale nadal nic, masz pomysł, trop?
Witam
Czy jest to plik podstawowy (slddrw, sldprt ,sldasm)?
Oczywiście jest to znany problem Win10,
Spójrz na ten artykuł, nigdy nie wiadomo.
Tak, to są podstawowe pliki (slddrw, sldprt, sldasm)...
Próbowałem tych dróg, ale na próżno, a dla przypomnienia w BE, jestem jedynym, który ma tam ten problem, a przywróciłem ustawienia SW starego komputera, więc pomyślałem o ustawieniu Solidworks?
Jeśli Twoi koledzy mają te same maszyny i wersję oprogramowania, czy próbowałeś odzyskać ich konfigurację? (oczywiście nie zapomnij przed zapisaniem swojego)
Poza tym na razie nie widziałem niczego w menu oprogramowania, co pozwalałoby zarządzać przeciąganiem i upuszczaniem.
Tak, testowałem, aby odzyskać ustawienia innej stacji roboczej, zresetować, naprawić oprogramowanie, ale jeszcze nie teraz, aby ponownie zainstalować Solidworks...
Nie widziałem też nic w menu SW
Nie, nic w SW dla mnie wyraźnie pochodzi z windowsa.
Które domyślne oprogramowanie otwiera pliki programowe? Normalnie wydaje mi się, że masz do SW Lancher (SW sprawia problemy więc wydaje mi się, że to może być pb do poślizgnięcia)
W przeciwnym razie znalazłem również tę procedurę:
Alleluja! udało się to dzięki poprawkom lizengo.fr,
Zdałem sobie sprawę, że "6. Uruchom skanowanie SFC i DISM" oraz "8. Edytuj rejestr systemu Windows",
a ponieważ przeciągnij i upuść do Solidworks działa, wielkie podziękowania dla was wszystkich.
Przedstawię temat w rozdzielczości.