Nie udało się przeciągnąć i upuścić pliku oprogramowania z systemu Windows do Solidworks

Cze wszystkim
mały problem, nie mam możliwości przeciągnięcia i upuszczenia pliku typu Windows 10 SW (Pro na HP Z4G4), w oknie roboczym Solidworks (Pro 2022 SP5.0)...
To sprawia, że jestem zabronioną ikoną, jednak w Excelu Word nie ma problemów.
Próbowałem naprawić Solidworks, rejestr, ale nadal nic, masz pomysł, trop?

Witam

Czy jest to plik podstawowy (slddrw, sldprt ,sldasm)?

1 polubienie

Oczywiście jest to znany problem Win10,
Spójrz na ten artykuł, nigdy nie wiadomo.

1 polubienie

Tak, to są podstawowe pliki (slddrw, sldprt, sldasm)...
Próbowałem tych dróg, ale na próżno, a dla przypomnienia w BE, jestem jedynym, który ma tam ten problem, a przywróciłem ustawienia SW starego komputera, więc pomyślałem o ustawieniu Solidworks?

Jeśli Twoi koledzy mają te same maszyny i wersję oprogramowania, czy próbowałeś odzyskać ich konfigurację? (oczywiście nie zapomnij przed zapisaniem swojego)

Poza tym na razie nie widziałem niczego w menu oprogramowania, co pozwalałoby zarządzać przeciąganiem i upuszczaniem.

1 polubienie

Tak, testowałem, aby odzyskać ustawienia innej stacji roboczej, zresetować, naprawić oprogramowanie, ale jeszcze nie teraz, aby ponownie zainstalować Solidworks...
Nie widziałem też nic w menu SW

Nie, nic w SW dla mnie wyraźnie pochodzi z windowsa.
Które domyślne oprogramowanie otwiera pliki programowe? Normalnie wydaje mi się, że masz do SW Lancher (SW sprawia problemy więc wydaje mi się, że to może być pb do poślizgnięcia)

W przeciwnym razie znalazłem również tę procedurę:

3 polubienia

Alleluja! udało się to dzięki poprawkom lizengo.fr,

Zdałem sobie sprawę, że "6. Uruchom skanowanie SFC i DISM" oraz "8. Edytuj rejestr systemu Windows",

a ponieważ przeciągnij i upuść do Solidworks działa, wielkie podziękowania dla was wszystkich.

Przedstawię temat w rozdzielczości.

Witam
Pozwoliłem sobie zmodyfikować, poprawnej odpowiedzi udzielił @sbadenis

2 polubienia