Nie udało się pobrać ustawień

Cze wszystkim

Od czasu ostatniej aktualizacji, za każdym razem, gdy uruchamiam oprogramowanie Solidworks (wersja 2020 SP3.0), pojawia się komunikat "Nie można pobrać ustawień [...] błąd 504".

Nie sposób zrozumieć dlaczego. Czy możesz mi pomóc?

capture.png

Witam

Trudno powiedzieć, jakie to parametry. Wiadomości SW nigdy nie są bardzo jednoznaczne, a ponadto są używane w wielu przypadkach. Na przykład, jeśli błąd X, Y, Z, W, Q, G, K, a następnie wyświetli głupi komunikat. Błąd 504  to standardowy numer błędu, gdy link nie jest tworzony (szczególnie w HTML).

Pachnie, jakby instalacja była źle wykonana

Pytanie, gdy pojawi się błąd, czy można korzystać z oprogramowania.

Jeśli możesz go użyć, musiałbyś zajrzeć do ==> Tool ==> Dodatki ==> i usunąć wszystko, czego nie używasz (na przykład, jeśli zaznaczyłeś "Routing" i nie masz tego w swojej licencji, to SW spróbuje to pobrać na próżno i wyśle Ci zawiłą wiadomość.

Przyjrzyj się temu przed przystąpieniem do naprawy instalacji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź.

Tak, Solidworks jest nadal uruchamiany.

Niestety próbowałem nawet odznaczyć wszystkie suplementy, ale nic nie pomagało.

Komunikat o błędzie aktywuje się również, gdy w "Opcjach systemu->Synchronizuj ustawienia" próbuję "Zapisz ustawienia..." " lub "Ustawienia pobierania... ".

Mimo to nie mam wrażenia, że ma to wpływ na funkcjonowanie Solidworks.

@Loulou

Poczekajmy, aby zobaczyć sugestie wprowadzone w innym otwartym temacie.

Pozdrowienia

Witam wszystkich 

Od dwóch dni mam ten sam problem. Jestem na SW SP5.

Czy naprawiłeś ten błąd?

Pozdrowienia.

Florent.

1 polubienie

Spróbuję zmienić nazwę folderu parametrów w Regedit, aby wrócić do domyślnego oprogramowania i sprawdzić, czy problem podczas uruchamiania nadal występuje (w Internecie są samouczki, nie jest to skomplikowane, ale i tak musisz tam niczego unikać).

Jeśli ma wartość nie, musi istnieć ścieżka do ustawień, której nie znajduje w bieżących ustawieniach.

Jeśli tak, to prawdopodobnie dlatego, że na twoim komputerze pojawiła się aktualizacja, która spowodowała problem (Windows, pakiet Office, program antywirusowy....).

Uwaga: Należy unikać SW 2020 Sp3.0 (zwłaszcza jeśli używasz EPDM). Ponieważ Sp5.0 jest już dostępny, zainstaluję go raczej

1 polubienie

Dzień dobry

Miałem ten sam problem na SW2017 SP5, po aktualizacji systemu Windows.

Jeżeli problem dotyczy ustawień oprogramowania, należy zresetować ustawienia solidworks do wartości 0.

Jeśli system Windows wróci do poprzedniej wersji.

Cdlt powiedział:

1 polubienie

Konieczna jest zmiana nazwy klucza rejestru

Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie zmień nazwę:

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania ponownie pojawią się "fabryczne" ustawienia

1 polubienie

Witam

Z mojej strony problem zniknął sam (przynajmniej nie widzę, co zrobiłem, aby przestać otrzymywać ten komunikat o błędzie).

Ale ostatnio, gdy byłem jeszcze na wersji SP3.0, znowu pojawił się mi ten problem. Postanowiłem więc zrobić aktualizację SP5.0. Niestety, ten komunikat o błędzie nie zniknął. Dlatego, jak @froussel powiedział powyżej, uważam, że problem jest zewnętrzny w stosunku do Solidworks.

Spróbowałem więc z Regedit, wcześniej zapisując moje ustawienia. Z mojej strony to zadziałało. Po prostu postępowałem zgodnie z samouczkami, które znalazłem w Internecie, wpisując "regedit solidworks zmień ustawienia nazwy". Gdy już miałem wersję "fabryczną" przywróciłem ustawienia i problem zniknął.

Mam nadzieję, że to zadziała dla innych.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i życzę miłego dnia.