Witam
Kręcę się w kółko z problemem, który niektórym może wydawać się prosty, ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Jeśli ktoś ma pomysł, jestem za tym!
Uruchamiam zadanie w SolidWorks PDM 2018 za pośrednictwem komputera PC na innym laptopie. Jeśli zadanie napotka błąd, instrukcja On error and Log jest używana do utworzenia pliku dziennika, do którego administrator może uzyskać dostęp.
Problem w tym, że nie mam żadnej informacji zwrotnej od tego błędu. Dodałem powiadomienie e-mail w zadaniu PDM na wypadek niepowodzenia. Ale w rzeczywistości zadanie się nie kończy , po prostu postępuje zgodnie ze swoim skryptem i tworzy plik dziennika... Jak mogę się upewnić, że gdy zadanie utworzy dziennik błędów, otrzymam powiadomienie?
Próbowałem dodać MsgBox, ale jest on oczywiście wyświetlany na komputerze hosta zadania, a nie na komputerze, który zainicjował żądanie zadania.
Próbowałem dodać wiersz kodu powodujący błąd zaraz po utworzeniu dziennika błędów, ale tym razem zadanie kończy się niepowodzeniem przed utworzeniem pliku dziennika.
Próbowałem dodać tempo, aby dać plikowi dziennika czas na dodanie go do repozytorium, ale zadanie nie powiodło się przed utworzeniem pliku dziennika.
Jeśli ktoś ma pomysł lub rozwiązanie, byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie mnie.