Witam
Czasami wykonuję rysunki, które zawierają bloki, a czasami muszę zmienić skalę arkusza. Widoki zespołu dostosowują się do nowej skali, ale muszę zaznaczyć każdy blok i zmienić jego skalę. Czy istnieje szybszy sposób, aby to zrobić? Czy możemy sprawić, by skala bloku była powiązana ze skalą arkusza?
Z góry dziękujemy!
Gauthier
Witam
Za pomocą makro jest to możliwe.
1 polubienie
Witam ponownie,
Na SW2015 pojawia się komunikat z pytaniem, czy chcę zmienić skalę adnotacji, gdy zmieniam skalę arkusza, być może jest to wskazane, że nie ma być już wyświetlane na twojej stacji roboczej, patrz opcja/Opcje systemu/Komunikaty/Błędy/Ostrzeżenia ...
Pozdrowienia
capture.png
2 polubienia
Witam, dziękuję za odpowiedzi,
Mam komunikat, gdy zmieniam skalę arkusza, z drugiej strony ma to wpływ tylko na adnotacje i chciałbym, aby zmienił skalę "bloków".
Podczas wyszukiwania odkryłem, że używając filtra wyboru dla bloków i wykonując CTRL+A, zaznaczamy wszystkie bloki, a następnie możemy zmienić skalę. Ta technika jest skuteczna. Zostawię temat otwarty, aby zobaczyć, czy ktoś może znaleźć sposób na bezpośrednie powiązanie skali bloków ze skalą arkusza, ponieważ nie można wpisać "$PRP:"SW-Skala arkusza" w skali bloków na mój wielki żal :/
1 polubienie