Burst of a Burst, powrót

Witam

Mam problem z wybuchem:

Zrobiłem rozstrzelony podzespół, przyjaciele, kiedy nadszedł czas, aby ponownie użyć go w końcowym złożeniu, Solidworks odmawia uwzględnienia rozstrzelonego podzespołu: "Żaden z wybranych podzespołów nie ma rozstrzelonego widoku do ponownego wykorzystania".

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam, czy jest to aktywna konfiguracja, która ma widok rozstrzelony? Konfiguracja podzespołu w zespole macierzystym musi mieć widok rozstrzelony, nie działa, jeśli konfiguracja rozstrzelona jest przeznaczona dla innej konfiguracji.
2 polubienia

Tak, absolutnie.

1 polubienie
Czy podzbiór jest dobrze rozwiązany? Czy nie jest to skomplikowany problem z montażem lub wężem?
1 polubienie

Tak, na tym poziomie też wszystko jest dobrze

Korzystanie z widoku rozstrzelonego podzespołu

Jeśli podzespół zawiera już widok rozstrzelony, można go ponownie użyć w zespole najwyższego poziomu.

Aby użyć widoku rozstrzelonego podzespołu w zespole należy:

1. Wybierz podzespół, dla którego zdefiniowano już widok rozstrzelony.
  2. W menedżerze właściwości PropertyManager kliknąć Użyj ponownie rozbicia podzespołu.

Podzespół jest rozbijany w obszarze graficznym, a kroki w odpowiadającym mu widoku rozstrzelonym są wymienione w częściKroki rozstrzelenia.

@+

Wiem, skąd masz tę odpowiedź, ale pomoc solidworks nie pomaga rozwiązać mojego problemu (tak, spojrzałem przed zadaniem pytania ^^")

1 polubienie

pod jaką wersją oprogramowania jesteś pod

@+

Premium 2013 x64 SP0.0

Twój podzbiór (widok rozstrzelony) ma swoją właściwą nazwę?

i zarejestrowany jako taki?

@+

Jest trafnie nazwany jako Éclaté

We wszystkich SP0 jest wiele błędów

Aby jak najszybciej tego uniknąć, przejdź mini sp 1

@+ ;-)

2 polubienia

erf, muszę to zobaczyć z moim informatykiem =/

Czy nie ma innego rozwiązania?

1 polubienie

I testując na nowym zespole tylko po to, aby sprawdzić, czy tym razem podzespół dobrze się rozpadnie?

2 polubienia

Cóż, właśnie przetestowałem, że robi to samo, więc błąd jest albo programowy, albo ludzki.

2 polubienia

Aby dowiedzieć się, czy problem dotyczy konfiguracji stacji roboczej, należy zapoznać się z tym samouczkiem w celu zresetowania SolidWorks:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

A jak testujesz z innym podzespołem, to nie ma pb?

W przeciwnym razie wracamy do odpowiedzi pl, aby sprawdzić konfacje i wybuchy...

Lub zrestartuj wszystko.

Lub wyrzuć wszystko przez okno, aby zrobić ładną serię!!

1 polubienie

Twój podzespół, który w rzeczywistości jest zespołem

które zarejestrowałeś (zgromadziłeś)) z jego własnym imieniem i nazwiskiem

i że nagrałeś (rozbiłeś) z nazwą diff

Co się stanie, jeśli zamkniesz zestaw (serie) i otworzysz go ponownie?

@+

absolutnie nic, widzę po zresetowaniu oprogramowania

Czy widzisz, jak pęka, czy nie