Witaj Społeczności,
Czy ktoś z Was kiedykolwiek próbował Solidworks na ekranie o rozdzielczości 4K ? Jak to wygląda?
Witaj Społeczności,
Czy ktoś z Was kiedykolwiek próbował Solidworks na ekranie o rozdzielczości 4K ? Jak to wygląda?
Witam
Musi być zgodny z poziomem karty graficznej, ale zwykle nie ma problemów.
Przy okazji chciałbym poznać rendering.
Małe wyjaśnienie tutaj: http://www.nvidia.com/object/4K-for-solidworks.html
Zobacz załączony plik PDF
w zasadzie ekran 4K + karta M4000: Konieczność =)
Dzięki za link Bart! Bardzo interesujące!
Witam
Jaki jest dokładnie cel? Ponieważ osobiście nie jestem pewien, czy przydatny jest ekran 4k dla SolidWorks poniżej 32 cali.
Przede wszystkim potrzebujesz bardzo wydajnej karty graficznej i nie jestem pewien, czy widzisz różnicę na ekranie, chyba że jesteś do niej przyklejony!
Więc równie dobrze możesz poszukać podwójnego ekranu, jest to o wiele przyjemniejsze.
Witam
prawdą jest, że 4 K byłoby bardziej przydatne na ekranie o przekątnej 1,5 metra niż na ekranie o przekątnej 66 cm.
Ten na myCadDay?.....
Dotykowy...; Zostawił mnie w senach.... =) :o
W naszej sali konferencyjnej mamy salę o przekątnej 1,50 m, świetnie nadaje się do prezentacji i wyświetlania renderów .
Witam, to prawda, że mam silnik Porsche w moim 4L, jest świetny! (wyjście jest tędy? ok...) :) Nie, myślę, że 4K nie jest najważniejsze. Możesz mieć całkowicie przyzwoite renderowanie na dowolnym ekranie, o ile karta graficzna jest dobra.
W końcu to zależy od tego, co chcesz zrobić.
Miłego weekendu
G.
Czy my się tu gubimy:p
Cyrille właśnie zapytał: "Czy ktokolwiek z was kiedykolwiek próbował Solidworks na ekranie o rozdzielczości 4K ? Jak to wygląda? "
- Nie, nigdy nie próbowałem
-daje to, co ci pokazałem na pdfie.
Myślę, że niektóre osoby tutaj je mają i będą w stanie dokładnie opowiedzieć, jak to wygląda. ;)
Miłego dnia =)
Dziękuję Bartku☺ za interwencję, ale nie martw się, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, nawet jeśli przyznaję, że nikt jeszcze nie odpowiedział na pytanie... Ekrany 4K nie mogą być zbyt powszechne!
Teoretycznie zdolność rozdzielcza oka jest wystarczająca, aby dostrzec różnicę między 27-calowymi ekranami Full HD i 4K (zdolność rozdzielcza oka na 50 cm: 0,15 mm, na 70 cm: 0,2 mm. Full HD 27" rozmiar piksela: 0,31 mm, 4k: 0,15 mm )
To się dopiero okaże w praktyce...
Witam
Na pewno jest świetny, jakość obrazu nie ma sobie równych. Z drugiej strony, poza opublikowaniem 1-2 prezentacji utworów w ciągu roku, nie mogę powiedzieć więcej, nie pracowałem nad tym. Ale jeśli masz taką możliwość, nie wahaj się, może to być tylko korzystne. I nie zapomnij przekazać nam informacji zwrotnej na temat swoich uczuć.
Miłego dnia
Potrzebna jest też ładna karta graficzna
Ekran skalibrowany przez Dream Color z sondą również nie jest zły i pozwala uzyskać prawdziwe kolory
I jesteśmy bardzo zaskoczeni wynikiem....................
http://www8.hp.com/fr/fr/products/monitors/product-detail.html?oid=7818161
nie w moim budżecie ;-(
@+ ;-)
O tak, na pewno cena jest przerażająca!
Ja też nie mieszczę się w moim budżecie! Zamierzam unikać płacenia za ekran więcej niż za stację :-) Na szczęście jest kilka bardziej dostępnych!
Nie zajmuję się informatyką, więc realistyczne kolory nie są niezbędne, ale może to być plus.
Jeśli chodzi o kartę graficzną, to mam quadro M4000 (która pozwala na uruchomienie 4 ekranów w 4K, ale nie dojdziemy do tego punktu :-) więc na tym poziomie jest ok.
Zamierzam przejrzeć oferty i jeśli znajdę fajny produkt, zrobię test. Oczywiście przekażę Ci informację zwrotną później.
Miłego dnia
Cze wszystkim
Właśnie kupiłem ZBOOKA 17 G4 z ekranem 4k (i quadro P5000) i jestem więcej niż rozczarowany. Mam duże problemy ze skalowaniem w solidworks 2015 (i oczywiście w 2012). Zwłaszcza, że mam obok niego monitory 24" ale w FHD... A przełączanie się z jednego ekranu na drugi nie rozwiązuje problemów z wyświetlaniem.
Jeśli masz pomysły na opcje do zbadania, jestem za tym.
Cdt
Osobiście od kilku lat stawiam na wygodę użytkowania, a także uwzględnianie wielkości tekstów.
W związku z tym poniżej znajduje się rozmiar ekranu / rozdzielczość / odległość od oczu.
Wolałbym nie mieć tekstów (interfejs Windows, interfejs solidworks) w rozmiarze "nogi muchy"!
Oczywiście przy ustawieniu dopasowywania pikseli wolę nie używać "powiększenia" rozmiarów tekstu w ustawieniach systemu Windows, ponieważ często prowadzi to do problemów z wyświetlaniem.
(przykład: 24" w rozdzielczości 1920 x 1200, nie więcej w rozdzielczości)
Pozostaje to oczywiście "moją opinią"
"Niech ciemna strona zapanuje w galaktyce... "
@M.M: Z jaką wersją systemu Windows pracujesz?
Jeśli jest to W10, nie szukaj dalej.
Cze wszystkim
17" 4K ... Tak, rzeczywiście może to powodować problemy z oprogramowaniem.
Sam mam ekran 4K, ale w 27" i nawet jeśli 95% użycia SW odbywa się bez problemu z czcionkami na max:
Nadal istnieje kilka rzadkich funkcji, które nie respektują powiększonego rozmiaru czcionki.
Z drugiej strony 27-calowy ekran 4K to prawdziwy komfort! Możliwość otwierania w planie A0 i możliwość odczytania wszystkich wymiarów bez konieczności powiększania lub przesuwania to prawdziwy zysk w ergonomii!
Slt ma ekran 4K, rozdzielczości nie ma, mam małe ikony itp. i jest to dla mnie problem, ponieważ muszę go wykorzystać do projektu. Czy ktoś ma rozwiązanie dotyczące rozdzielczości, aby dostosowywała się do mojego ekranu, z góry dziękuję
ex, kiedy jestem w boku, ledwo widzę
i na początku nie widzę całego zdania