Mam zamiar stworzyć makro z kilkoma formularzami użytkownika, które pozwolą Ci wybrać artykuł do otwarcia lub utworzyć nowy. Chciałbym zapisać wartości wprowadzone w formularzach użytkownika w komórkach programu Excel mojej rodziny pokoi. Chciałbym wiedzieć, jak postępować, ponieważ wydaje mi się, że ludzie już o tym mówią, na przykład:A.LeBlanc.
Pierwsza część makra pozwala na wybór istniejącej konfiguracji poprzez zaznaczenie jej w liście rozwijanej i wyświetlenie jej w oprogramowaniu
Druga część pozwala na stworzenie konfiguracji poprzez wypełnienie pól w formularzu. Klikając "Utwórz moją nową konfigurację", kod otworzy rodzinę części i zapisze wartości bezpośrednio do niej. Mimochodem zobaczysz użycie CDbl(), które pozwala na konwersję String na Double.
Aby zobaczyć kod, kliknij prawym przyciskiem myszy UserForm1 w oknie projektu i wybierz "Kod"
Jesteś naprawdę ekspertem w dziedzinie makr, ponieważ właśnie dałeś mi kilka bardzo dobrych pomysłów, a Twój kod jest bardzo przejrzysty ! +1000 za to.
Jeszcze raz dziękuję, będę Was informować na bieżąco o moim ostatnim makro :)