Zapisywanie wartości Userform w rodzinie części

Cze wszystkim

Mam zamiar stworzyć makro z kilkoma formularzami użytkownika, które pozwolą Ci wybrać artykuł do otwarcia lub utworzyć nowy. Chciałbym zapisać wartości wprowadzone w formularzach użytkownika w komórkach programu Excel mojej rodziny pokoi. Chciałbym wiedzieć, jak postępować, ponieważ wydaje mi się, że ludzie już o tym mówią, na przykład:A.LeBlanc.

Dziękuję za pomoc

2 polubienia

Witam 

Pobierz makro, które zrobiłem dla a.leblanc, Jeśli mnie pamięć nie myli, skomentowałem kod.

Aby pobrać dane z formularza, należy przejść przez dodane do niego formanty.

Jeśli umieścisz pole tekstowe, użyj thenameofmytextbox.text lub wartości, nie mam komputera przed oczami :)

6 polubień

Póki co jestem ciekaw jak go wstawić do rodziny części:)

2 polubienia

Witam

Aby uzyskać więcej informacji, oto post:

http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/lier-famille-de-pi%C3%A8ce-et-propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-de-mep

Jeszcze raz dziękujemy industrialcadservices .

5 polubień

Dobry wieczór

Poświęciłem chwilę na zrobienie tego makra.

Kod jest skomentowany i dość prosty.

Zwyczaj: 

Otwórz część w Solidworks zawartą w folderze zip

Uruchamianie makra

Wybierz, co chcesz robić

Pierwsza część makra pozwala na wybór istniejącej konfiguracji poprzez zaznaczenie jej w liście rozwijanej i wyświetlenie jej w oprogramowaniu

Druga część pozwala na stworzenie konfiguracji poprzez wypełnienie pól w formularzu. Klikając "Utwórz moją nową konfigurację", kod otworzy rodzinę części i zapisze wartości bezpośrednio do niej. Mimochodem zobaczysz użycie CDbl(), które pozwala na konwersję String na Double.

Aby zobaczyć kod, kliknij prawym przyciskiem myszy UserForm1 w oknie projektu i wybierz "Kod"

Mam nadzieję, że ten kod Cię zainspiruje :)

macro_interop_famille_de_pieces_et_excel.zip
3 polubienia

Witaj industrialcadservices !

Jesteś naprawdę ekspertem w dziedzinie makr, ponieważ właśnie dałeś mi kilka bardzo dobrych pomysłów, a Twój kod jest bardzo przejrzysty ! +1000 za to.

Jeszcze raz dziękuję, będę Was informować na bieżąco o moim ostatnim makro :)

1 polubienie