Edytuj funkcję Brushed Boss/Base, aby dodać funkcję Slim

Witam

Podczas edycji części, wyciągnięcia, wyciągnięcia po ścieżce itp.   Opcji Slim Feature nie można dodawać ani usuwać.

Czy są jakieś plany, aby rozwiązać ten problem?

Na przykład, gdy tworzysz zeskanowaną funkcję podstawową, aby utworzyć rurkę, podczas tworzenia pojawia się cienkie pole wyboru funkcji, ale jeśli zapomnisz je zaznaczyć, nie będzie już można edytować  zeskanowanej bazy...

Używam wersji 2017 Solidworks Czy jest inaczej w wersji 2018?

Dziękuję.

Witam

masz na myśli, czy w wersji 2018 jest inaczej :-)

Opublikuj swój kawałek, a ja Ci powiem :-)

Poprawiono "Czy to jest inne w wersji 2018", a nie w 2017 roku....

Dołączyłem pracę z dwiema bazami przeciągniętymi na tym samym szkicu.

Czy jest możliwe, bez przebudowywania wszystkiego, przejście przez thin-scan1 bez funkcji slim i przejście scan1 z funkcją slim?

a003980.sldprt

Właśnie testowałem z 2 okręgami, jednym, który wytłaczam w cienkiej funkcji, a drugim w klasycznym.

Po pierwsze, po aktywacji funkcji slim pozostaje ona aktywna, tzn. nie można nawet przełączyć się na normalne funkcjonowanie. (funkcja Slim wyszarzona)

W drugim przypadku jest odwrotnie, nie możesz aktywować funkcji slim po zatwierdzeniu swojej funkcji. (usunięto funkcję Slim)

Zauważyłem już to "zaciskanie" z funkcją fazowania z opcją odwrócenia, jeśli wybierzesz wymiar/wymiar lub wymiar/kąt inny niż 45°.

Miałem już ten "problem" w 2014 roku, wygląda to bardziej na wybór twórców oprogramowania niż błąd.

Zawsze widziałem ten problem.

Jednym ze sposobów obejścia tego problemu jest wykonanie funkcji powłoki, którą należy wstawić zaraz po funkcji skanowania.

Oczywiście istnieje kilka sposobów, aby to rozwiązać, ale nie widzę powodu, dla którego takie ograniczenie!!

Miłego dnia.

Istnieje również rozwiązanie polegające na przesunięciu geometrii w szkicu.

Logika Dev. jest nieprzenikniona :)