Witam
Kiedy utwór jest tworzony i jest nagrywany.
Zapisuję numer części (nazwę pliku) i zapisuję opis
Podczas rysowania tabelka rysunkowa otrzymuje informacje o odnośniku, ale nie opis
Jestem zmuszony do skorzystania z narzędzia properties
więc jest podwójne wejście
Czy możemy uniknąć tego problemu ?
Z góry dziękuję
Larghetto
Witam
Nie do końca rozumiem pytanie.
Wszystko, co musisz zrobić, to wpisać żądaną właściwość w polu tytułu (tutaj Opis), a zostanie ona wypełniona bezpośrednio.
Witam
Dziękuję za odpowiedź
Wracam do mojego pytania
podczas nagrywania utworu (nagrywanie jako...)
SLDW otwiera okno, w którym pojawiają się 3 pola wprowadzania
Jeśli wypełnimy opis, w jaki sposób możemy uczynić ten wpis częścią właściwości bez powtarzania go w polu tekstowym edytora właściwości.
Pozdrawiam Larghetto
Ok, lepiej rozumiem pytanie
Patrzę na jutro
Ciesz się NAMI
Witam
Z której wersji korzystasz (Solidworks i Windows)?
Czy mógłbyś nam pokazać zrzut ekranu tego słynnego okna? Dziękuję
Myślę, że to opis na poziomie Windowsa.
Czy można go odzyskać w SW, dobre pytanie.
Pobranie opisu systemu Windows bezpośrednio z właściwości nie jest możliwe.
Z drugiej strony, jeśli chodzi o makro, myślę, że powinieneś być w stanie.
1 polubienie
Witam
Musisz utworzyć zmienną "Opis" w zakładce dostosowywania swojego pokoju, a następnie umieścić tekst związany z tą zmienną ($PRPSHEET:"Opis") w swoim planie. Zwykle, gdy zapisujesz swój pokój jako dokument, jeśli wypełnisz wartość opisu, zostanie ona umieszczona w zmiennej, a następnie wypełnisz tekst w swoim planie.

Pozdrowienia
1 polubienie
Cze wszystkim
Ok dla manipu polecanego przez D Rogera, buczenie ... cóż, nie jest to łatwe
Zwłaszcza, że niektóre właściwości są definiowane bezpośrednio podczas projektowania części
Przykład: Materiał lub Data utworzenia są automatycznie rejestrowane w Edytorze właściwości, eliminując okno ręcznego usuwania danych
oraz że w przypadku D Roger okno wprowadzania danych pozostaje dostępne dla jednego wpisu
No to zamknę to pytanie i zostawię to na infolinii
Jeszcze raz dziękuję
Larghetto
Witam
Możesz utworzyć zmienną "Opis" w zakładce dostosowywania modeli części (plik prtdot) i zespołów (plik asmdot), zostanie ona wypełniona automatycznie po zapisaniu (po wypełnieniu wartości podczas zapisywania jako) bez konieczności otwierania okna właściwości niestandardowych.
Pozdrowienia
Witam
Możesz utworzyć zmienną "Opis" w zakładce dostosowywania modeli części (plik prtdot) i zespołów (plik asmdot), zostanie ona wypełniona automatycznie po zapisaniu (po wypełnieniu wartości podczas zapisywania jako) bez konieczności otwierania okna właściwości niestandardowych.
Pozdrowienia
Tak, dziękuję, zadziałało dla pierwszego kawałka, a potem drugiego : znowu plusk
Pierwszą zapisałem w prpdot, link do adnotacji do kartusza działał dobrze
W momencie, gdy link nie działał, zapisałem go w prpdot, bez rezultatu na poziomie linku (może powinienem mieć tylko model w prpdot)
Nie rozumiem!!
Zamierzam skopiować tę rozmowę na infolinię, może znajdę rozwiązanie
Zamykam temat, żeby nie zaśmiecać lynkoa
Jeszcze raz dziękuję
Larghetto
Witam
Pozdrowienia
Tak, dziękuję, zadziałało dla pierwszego kawałka, a potem drugiego : znowu plusk
Pierwszą zapisałem w prpdot, link do adnotacji do kartusza działał dobrze
W momencie, gdy link nie działał, zapisałem go w prpdot, bez rezultatu na poziomie linku (może powinienem mieć tylko model w prpdot)
Nie rozumiem!!
Zamierzam skopiować tę rozmowę na infolinię, może znajdę rozwiązanie
Zamykam temat, żeby nie zaśmiecać lynkoa
Jeszcze raz dziękuję
Larghetto