SW 2016:
Witam, od SW2016 edycja wymiaru w szkicu nie jest już wykonywana przez dwukrotne kliknięcie, ale przez pojedyncze kliknięcie. Można powiedzieć, że jest to praktyczne (robimy wystarczająco dużo takich kliknięć w ciągu dnia!), ale problem polega na usunięciu wymiaru na szkicu, co wymaga wybrania strzałki, a nie wartości, co nie jest zbyt wygodne. Czy ktoś ma rozwiązanie, aby przywrócić edycję dwukrotnego kliknięcia, czy jest to tuż przed moimi oczami i nie widzę..
Dziękuję
Tictic
Witam
Upewnij się, że nie masz włączonej opcji "Natychmiastowe 3D".

3 polubienia
Nie, to nie Instant3D jest przedmiotem sporu
Okno dialogowe do wejścia na wybrzeże jest bardzo kompletne, pozwala wybrać konfigurację, kierunek, przebudowę,... A może jest to prosty z białym prostokątem?
Edytuj za pomocą obrazów:
To
czy tamto
1 polubienie
@Benoit.LF mam rację, z wyjątkiem tego, że to nie Instant 3D jest tym, z czym masz problem, myślę, że to Instant 2D, nowa opcja SOLIDWORKS 2016 na pasku narzędzi szkicu:

4 polubienia
Witam
To natychmiastowe 2D, które musisz dezaktywować:
http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/t_modifying_2d_sketch_dimension_instant2d.htm
3 polubienia
To już go nie szukamy, znalazłem. Prawie wstyd ci to powiedzieć, ale hej!
jest po prostu w zakładce opcji SW w sekcji ogólnej zakładki opcji systemu i jest to pierwsza opcja do sprawdzenia: "wprowadź wymiar".
W rzeczywistości zbadałem wszystkie sekcje z wyjątkiem ogólnych.
To mnie nauczy
W każdym razie dziękuję
2 polubienia
rzeczywiście, to moment 2D sprawiał mi problem, wyłączyłem go i jest o wiele lepiej, dziękuję wszystkim
1 polubienie