Chciałbym zmienić średnicę/przesunąć ścianę cylindryczną w taki sam sposób, jak w przypadku funkcji "Przesuń powierzchnię". Moim celem nie byłoby zatem stworzenie nowej funkcji "Usuwanie materiału wytłaczanego", aby zachować to samo odniesienie.
@soring przede wszystkim dziękuję za Twoją opinię. Dla kontekstu: mam pokój z wieloma funkcjami i dużym ryzykiem zepsucia wielu rzeczy przez edycję funkcji drzewa. A w centrum tej części znajduje się oczywiście rodzaj bardzo dużego otworu, cylindrycznego kształtu, którego średnicę chciałbym zmienić na sposób funkcji "Przesuń powierzchnię", tak aby zachować odniesienie do tej ściany, a tym samym nie zrywać połączenia z innymi odniesieniami.
Jeśli dobrze rozumiem, aby uzyskać (być może) ten sam wynik, możesz wyciągnąć 2 koncentryczne okręgi (pączek) z poprzedniego szkicu, zamiast wyciągać pojedynczy okrąg, a następnie kontynuować mniejszy.
Rozumiem lepiej. Chcesz spróbować wprowadzić zmiany na końcu drzewa, aby nie wpływać na inne funkcje, które zależą od tego otworu.
Tak więc bezpośrednia modyfikacja jest (również) w tym celu. W menu tej funkcji przesunięcia twarzy znajduje się podmenu, które pozwala wybrać między przesunięciem twarzy, translacją lub rotacją funkcji. Wydaje mi się, że wartość tego przemieszczenia jest konfigurowalna.
Nie. A raczej tak, ale wystarczy oznaczyć ten jako odniesienie.
Wreszcie, jeśli podasz więcej szczegółów i obrazów tego, co chcesz zrobić, wszyscy zobaczą wyraźniej i będą mieli do udzielenia bardziej trafne odpowiedzi.
Próbowałem jednak z bezpośrednią edycją i wydaje się, że nie ma żadnych funkcji ani ustawień, które pozwoliłyby mi osiągnąć moje cele. I, w domyśle, to było moje początkowe pytanie: czy istnieje sposób, aby zrobić to inaczej?
Tak, bezpośrednia edycja w oprogramowaniu jest bardzo ograniczona. Tylko "przesuń twarz" i "usuń twarz" są dla Ciebie przydatne. Są to dwa, które modyfikują istniejące funkcje bez konieczności ich wcześniejszego rozpoznawania. Innymi słowy, jeśli zaimportujesz krok, możesz go zmodyfikować bezpośrednio za pomocą tych dwóch funkcji w pewnych granicach (to już nie jest złe).
Na przykład "przesuń twarz", a następnie zaznacz "przesunięcie", aby zwiększyć średnicę otworu. Zaznaczając "translater", umieści go w innym miejscu w xyz. Za pomocą "usuń twarz" + "usuń i wypełnij... " Możesz usunąć piercing". Bawiąc się tymi dwiema funkcjami oraz kombinacjami, możesz stworzyć wiele wersji tego samego pomieszczenia bez dotykania struktury drzewa.
To wszystko, co wiem o montażu bezpośrednim. Może w najnowszych wersjach SW jest bogatszy.