Witam
Jestem w trakcie konfigurowania systemu automatycznego powiadamiania o przeniesieniu pliku do EPDM
Aby móc automatycznie namierzyć odbiorcę powiadomienia zgodnie z informacjami zawartymi w pliku, korzystam z akcji "wyślij maila". Jak na razie wszystko działa bardzo dobrze.
Jedynym problemem jest format maila wysyłanego automatycznie, wszystkie informacje są umieszczone w rzędzie bez formatowania, co nie zachęci ludzi do przeczytania maila.
Zastanawiałem się, czy ktoś z Was miałby pojęcie o języku programowania używanym w obszarze "wiadomości", aby móc zaprogramować formatowanie (zwłaszcza podziały wierszy)
Na załączonym obrazku:
- Sparametryzowany tekst w EPDM
- Otrzymana wiadomość e-mail (z poprzedniego testu)
Pozdrowienia
Kamień.
/sites/default/files/from_ckeditor/reglages_0.jpg
PS, mam problem z załącznikami.
mail_recu.jpg
Witam
Przyjrzałem się nieco temu pytaniu, aby dostosować wiadomości wysyłane przez skarbiec za pośrednictwem powiadomień o zmianie statusu.
W przypadku powiadomień jest to html, więc należy go przetestować, jeśli nie działa w ten sam sposób (pod warunkiem, że wysłane/odebrane wiadomości są dobrze sformatowane w html).
Na przykład powiadomienie o dodaniu dokumentu.
<html>
<head> <META HTTP-EQUIV="MSThemeCompatible" CONTENT="Yes"/> </head>
<body bgcolor="#ffffff">
<center>
<font face="Times New Roman" size="6">Notification SOLIDWORKS PDM</font>
</center>
<hr>
<br> <font face="Arial" size="3">Le document <b><font size="4"><a href="conisio://_ConisioVaultName_/open?projectid=_ConisioProjectID_&documentid=_ConisioDocumentID_&objecttype=_ConisioObjectType_">_ConisioVaultName__ConisioFilePath_</a></font></b> a été <b>ajouté</b> par <b><font color="#FF0000">_ConisioUserName_</font></b> <br>, _ConisioTimeStamp_ <br>
<hr>
<table>
<tr>
<td><a href = "conisio://_ConisioVaultName_/view?projectid=_ConisioProjectID_&documentid=_ConisioDocumentID_&objecttype=_ConisioObjectType_">Affichage</a> </td>
<td><a href = "conisio://_ConisioVaultName_/explore?projectid=_ConisioProjectID_&documentid=_ConisioDocumentID_&objecttype=_ConisioObjectType_">Ouvrir le dossier</a> </td>
<td><a href = "conisio://_ConisioVaultName_/properties?projectid=_ConisioProjectID_&documentid=_ConisioDocumentID_&objecttype=_ConisioObjectType_">Propriétés</a> </td>
<td><a href = "conisio://_ConisioVaultName_/history?projectid=_ConisioProjectID_&documentid=_ConisioDocumentID_&objecttype=_ConisioObjectType_">Historique</a> </td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
1 polubienie
Witaj Cyrylu,
Ma powietrze do pracy, Dziękuję,
W poniedziałek kończę jego prace wykończeniowe.
Pozdrowienia.
Dziękuję Ci Cyrylu,
Pogrubienie do Twojej EPDM pomóż wysyłać teraz e-maile, które wyglądają jak coś czytelnego.