Edrawing 2017 za darmo przez 15 dni

Witam

Od kilku lat korzystam z bezpłatnego edytora Edrawing, aby dzielić się nim z moimi klientami. Wraz z instalacją creo4 musiałem zainstalować najnowszą wersję Edrawing. Proponowana wersja jest profesjonalna od 15 lat, potem pomyślałem, że wrócę do trybu non-pro (czyli mniej funkcji). Ale niespodzianka, mam wyskakujące okienko, które mówi mi, że wygasła wersja, kup ją... Nie chcę go kupować ani mieć wszystkich funkcji. Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem, a zwłaszcza rozwiązał pb?

Crdl (Biblioteka CRDL)

Yo

Witam

Czy próbowałeś odinstalować wersję pro i zainstalować wersję bezpłatną???

3 polubienia

Witam ac kobra 427

W rzeczywistości możliwe jest zainstalowanie Edrawing za darmo, ale w moim przypadku używałem wersji wydawcy "lite" w Pro/Engineer do tworzenia plików *.ePrt lub *.eAsm. A teraz wygląda na to, że wersja pro, po upływie limitu czasu, staje się bezużyteczna :-(

Witam

Spójrz tam; Znajdziesz tam link do pobrania:

http://help.solidworks.com/2017/French/eDrawings/c_eDrawings_Publisher_for_RapidFire_Lite.htm?verRedirect=1

1 polubienie

Dziękuję ac cobra 427 .

To właśnie oprogramowanie załadowałem, aby przezwyciężyć "problem" wersji, która stała się płatna ;-) ale RapideFire Lite jest również z 15-dniowym okresem próbnym :-(

Z niecierpliwością czekałem na koniec opóźnienia, aby zobaczyć, czy wersja Lite również zostanie definitywnie dezaktywowana teraz, za 12 dni

Witam

Po prostu uważam, że E-drawings zmieniło swoją politykę handlową. Tak więc brama stała się płatna za stałe użytkowanie i na pewno usunęli wersję lite.

Teraz można to zobaczyć, ale dzięki interkonnetowi 3D zintegrowanemu z oprogramowaniem od wersji 2017, możliwe jest bezpośrednie otwieranie natywnych plików z innego oprogramowania bez przechodzenia przez eksport (E-rysunki, Step i inne formaty)

Witaj Cyril.f

Wiem, że będę wyglądać jak kosmita, ale pracuję nad Creo ;-) więc nie jestem pewien, czy Interconnect jest zintegrowany z Pro/E. Nadal będę oglądał.

Witam

Dlaczego nie korzystasz z Creo View Express?

Jest bezpłatny dla Twoich klientów i możesz eksportować do tego formatu za pomocą Creo.

A jeśli masz Creo 4.0, otrzymujesz dostęp do rozszerzonej rzeczywistości za pośrednictwem Thinkworx View.

S.B

1 polubienie

@l.sabourin : ups, przeczytaj trochę po przekątnej, przepraszam. Więc poza zmianą widzów zgodnie z zaleceniami s.b, nie widzę innego rozwiązania.

Witaj s.b

To jest to, co robię, aby zrekompensować tę strategiczną zmianę Edrawing. Jednak model .ed lub .ol jest znacznie cięższy, a szczególnie moi klienci uwielbiają funkcję perspektywy, która niestety nie istnieje w creoview express :-(

Jeśli chodzi o fakt przejścia na Creo4, ta wersja została obniżona do realistycznego renderowania, więc dla niektórych klientów pozostaję przy Creo3... Nie zwiększyła się więc dla nich żadna rzeczywistość. Ale i tak będę się bliżej przyglądał temu zagadnieniu.

Cze wszystkim

nikt nie był w stanie mi potwierdzić, że Edrawing puplisher już nie istnieje za darmo, a paliatywny z RapideFire lub Créoview nie spełnia wszystkich wymagań moich klientów, więc do tej pory nie ma rozwiązania. Zamknę jednak ten wpis i dam znać, jeśli sytuacja się zmieni.

Dziękuję