Efekt lustra / photoview i realview

Czy masz sztuczkę, aby usunąć efekt lustra po aktywacji "realview" i wyodrębnieniu renderingu za pomocą photoview360 (SW2015)?

Chcę wyciągnąć zdjęcie z dość dużego zespołu, na przykład aby umieścić go w reklamie, z wyjątkiem tego, że jak tylko aktywuję realview, mam lustro nawet w próżni... co nie odpowiada moim oczekiwaniom.

Uważam, że przed wersją z 2015 roku była prostsza i bardziej kompletna.

Jeśli nie, to czy masz oprogramowanie (darmowe, gdy już przy tym jesteś), które jest kompatybilne z oprogramowaniem i zapewnia proste i skuteczne renderowanie?

(przykład z załącznikiem)

Dziękuję

16075-sol-sortie_khs.jpg
1 polubienie

Spróbuj przejść do "menedżera wyświetlania", a następnie "wyświetl scenę, światło i kamerę".

Następnie w "Scenie" kliknij prawym przyciskiem myszy "tło" i wybierz "edytuj scenę"

W sekcji "Gleba" odznacz "Odbicia od ziemi".

7 polubień

Witam

Czy możesz zrobić nam fałszywy kawałek i umieścić go w poście??? W ten sposób mogliśmy zobaczyć i jak to zrobić...

1 polubienie

Musisz przejść do edytora scen i odznaczyć widoczną stronę przed linią odpowiadającą ziemi

Możesz także dostosować wysokość swojego obiektu w stosunku do podłoża (przesunięcie)

Im dalej od ziemi znajduje się twoje zgromadzenie, tym mniej zobaczysz jego odbicia

@+ ;-)

1 polubienie

Podoba mi się pomysł z Menedżerem wyświetlania, nie wiedziałem, że mamy te opcje...

Ale niestety robiąc to na mojej części "podłogowej" i na całym montażu, lustro pozostaje. Czy nie powinno się tego zrobić na wszystkich komponentach?

Pokój na piętrze? O co chodzi? Podłoga jest częścią sceny.

W takim przypadku, jeśli masz pomieszczenie na podłodze, należy zmienić jego wygląd. Musisz grać na swoim myśleniu.

Edytuj wygląd swojego pokoju. Przejdź do Zaawansowane, Oświecenie i ustaw stopień odbicia na 0.

1 polubienie

Witam

Aby uniknąć tego problemu, położyłem bardzo dużą odległość z glebą typu 100000.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie