Chcę stworzyć element routingu, ale ze szczególną różnicą jest to, że średnice połączeń będą musiały być kontrolowane przez formularz. Nie wiem, czy ktokolwiek kiedykolwiek tego próbował Moja część to redukcja stożka w giętej blasze, a jako że jest to redukcja niestandardowa to chciałbym aby mogła się dostosować z dowolną średnicą po obu stronach tej redukcji
Naprawdę nie rozumiem, co masz na myśli, mówiąc o sterowaniu formą?
Możemy wykonać część frezującą napędzaną przez rodzinę części. Czy wymagałoby to formy, aby dodać w tej tabeli Excela?
Jeśli to wszystko, moim zdaniem jest grywalny.
Możliwe jest wyznaczanie tras z rodziną artykułów. Chyba że to jest to, co jest w porządku, nie jestem pewien sensu formularza, równie dobrze mogę edytować rodzinę części i dodać linię z niestandardowymi wymiarami.
Tak naprawdę chcę uniknąć rodziny części, ponieważ jest zbyt wiele możliwych konfiguracji Wolę wypełniać parametry na bieżąco za pomocą formularza, w którym znajduję wszystkie edytowalne wymiary mojej części
Trasowanie z rodziną części nie stanowi dla mnie problemu, już trochę robiłem, ale tutaj chciałem się obejść bez
Nie chcę więc pisać o rodzinie utworów, bo możliwości byłoby zbyt wiele tam pozostawiam użytkownikowi wybór, aby umieścić wartość, na której mu zależy, a więc obejmuje ona wszystkie możliwe możliwości z formularzem Nie mam rodziny pokojowej
Tak, rzeczywiście, długość redukcji zmienia się w zależności od zmiany średnicy Im większa różnica średnicy, tym dłuższa długość redukcji
@gt22 z drugiej strony nie bardzo rozumiem, co masz na myśli mówiąc o sekcji? jeśli chodzi o średnice rur to może to być dowolna średnica dlatego wolałbym nie musieć pisać rodziny części
Problem leży w rzeczywistości na poziomie punktów połączeń Ponieważ nie mam rodziny części, mam problem z niespójnością między punktem połączenia mojego rurociągu a punktem mojego zwężającego się redukcji, ale myślę, że znalazłem rozwiązanie, dodając ten parametr w moim formularzu właściwości niestandardowej Użytkownik wprowadzi go ręcznie, nie jest to wielka sprawa, o ile działa Jeszcze tego nie testowałem, wrócę, aby informować Was na bieżąco, czy działa, czy nie
W załączeniu znajduje się zrzut ekranu z Solidworks po prawej, zakreślona na czerwono, to jest to, co nazywam formą ;)
Jeśli masz więcej pytań, nie wahaj się zapytać mnie, w przeciwnym razie Twój sprzedawca SolidWorks jest zwykle w stanie Cię również poinformować i przedstawić technologię DriveWorks.
Cóż, udało mi się z tego wydostać i poprawiłem błąd, który miałem, dodając w moim formularzu, tak jak to umieściłem w mojej poprzedniej odpowiedzi, średnicę punktów połączeń.
Użytkownik będzie musiał wprowadzić tę wartość ręcznie, nie jest to nic nadzwyczajnego, ale działa
Dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi