Element spawany mechanicznie - "Wybrany obiekt nie jest częścią funkcji bibliotecznej"

Witam 

Na dzień dzisiejszy Solidworks 2015 SP5 Premium (licencja mojej firmy) odmawia zastosowania profilu do szkicu. 

Natychmiast pojawia się komunikat o błędzie: 

"Wybrany obiekt nie jest elementem funkcji bibliotecznej"

Czy ktoś spotkał się z tym problemem?

Z góry dziękuję

capture_decran_2017-10-18_16.19.16.png

Witam

Czy wcześniej działało to dobrze? Jeśli tak,  czy próbowałeś naprawić oprogramowanie? 

3 polubienia

Otwórz swój profil, kliknij prawym przyciskiem myszy szkic profilu, a następnie "dodaj do biblioteki"

Plik musi być w formacie .sldlfp

3 polubienia

moze chodzi o to, ze ta biblioteka nie jest ta bezpośredni z SW

dlatego nie jest uznawany

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=ZedPlephfZ4

@+

3 polubienia

Witam

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Przyznam, że przez ostatnie 2 tygodnie byłem dość rozpieszczony w bug diver i urozmaicony. Przedwczesne ponowne uruchomienia , które sprawiają, że tracę wszystko, co robię, a czasem nawet uszkadzają plik automatycznego zapisywania... Krótko mówiąc, wyrywam sobie włosy z głowy.

@ac Cobra 427: Odzyskiwanie oprogramowania nie działało, ale rzeczywiście działało dobrze wcześniej. Nie widzę, co zmieniłem w międzyczasie

@max59: Nie można otworzyć żadnego z moich plików w programie . SLDLFP, ale jak powiedziałem powyżej, działało bardzo dobrze, to właściwie pierwsza rzecz, którą wprowadziłem po przyjeździe do firmy. Gdy chcę, aby nie było to możliwe, i gdy przeciągam go na okno nowego pokoju (bez szkicu lub ze szkicem, otwartym lub zamkniętym),  otrzymuję komunikat biblioteki, a następnie pojawia się komunikat "Nie można otworzyć tego pliku palety".

@Gt22: został rozpoznany zaledwie kilka dni temu

1 polubienie

Postępując zgodnie z opisem w linkach, które załączam, to nie działa???

http://help.solidworks.com/2015/french/solidworks/install_guide/t_repairing_installation.htm

2 polubienia

Wyślij nam profil

2 polubienia

@ac cobra 427: to jest zabieg, który wykonałem. 

@Max59: To jest jeden z profili

o1500.sldlfp

Przetestowałem profil i żadnych problemów, więc problem pochodzi z innego źródła...

Czy możesz spróbować tymczasowo usunąć swoją bibliotekę "spawania" za pomocą skrótów po prawej stronie?

Następnie wykonaj test ponownie, wydaje mi się, że wiadomość pochodzi z tej biblioteki...

2 polubienia

@max59: Bez zmian, z lub bez, to nie działa. Próbowałem nawet zrobić kopię (bez ukrywania pochodzenia) również w innym miejscu, ale nic z tego nie wyszło

Witam

Czy sprawdziłeś, czy ścieżka Twoich spawanych profili konstrukcyjnych jest dobra w opcjach oprogramowania:

Opcje systemu / Lokalizacje plików / Spawane profile konstrukcyjne

Pozdrowienia

capture.png
2 polubienia

@d.roger: Na wszelki wypadek usunąłem linię, zamknąłem SDWK, otworzyłem SDWK, dodałem linię, zrestartowałem SDWK i po testach nadal to samo.

Spróbuj zresetować ustawienia w rejestrze systemu Windows:

Zmień nazwę folderu solidworks znajdującego się w oprogramowaniu hkey current, a następnie uruchom ponownie solidworks i wykonaj test, informuj nas na bieżąco

2 polubienia

Cóż, RIP do mojego Solidworks 2015!

Nie da się nic zrobić, teraz zawiesza się przy najmniejszym otwarciu pokoju! Chyba czegoś nie   docenił... Ale co? Tajemnica pozostanie nierozwiązana. 

Dziękuję za pomoc. Kierunek konserwacji, aby usunąć wszystko i zaczynamy od nowa

(PS: dla twojej informacji, biblioteka, szablony rysunków i wyglądy są zapisywane , więc odciąża mnie po tej stronie !)

1 polubienie