Wyszarzone elementy powyżej paska odzyskiwania w solidworks 2018

Witam

Dzielę się z Wami moim problemem w nadziei na znalezienie pomocy. Rzeczywiście, jak widać w załączeniu, większość funkcji, z których korzystałem, jest wyszarzona, więc straciłem prawie wszystkie elementy... Czy możesz mi pomóc?

Dziękuję.

sans_titre.png

Czy próbowałeś cofnąć usunięcie?

4 polubienia

Dobry wieczór Dylan

Nigdy nie miałem czegoś takiego. To musi być bardzo prosta rzecz.

Sprawia to wrażenie, jakbyś miał otwarty szkic (w trakcie edycji).

Jeśli Twój problem nie został jeszcze rozwiązany, czy możesz opublikować swój plik?

(Plik ==> Spakuj i idź ==> plik zip.)

Mam wersję 2019, więc mogłem przeczytać twój plik.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dobry wieczór

Czy w Twoim pokoju są jakieś konfiguracje? Czy te funkcje nie zależą od konfiguracji bezczynności?

2 polubienia

Funkcje w stanie usuwania, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie cofnij usunięcie, które nie działa?

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Myślę, że najlepszą rzeczą dla mnie jest wysłanie pliku bezpośrednio do Ciebie.

portail_maurice_thorez_choisy_-_copie.sldprt

Myślę, że odpowiedź Stefbeno jest tą, której szukałem, anulując usuwanie, odzyskałem wszystkie funkcje (jeśli dobrze zrozumiałem problem). 

Zobacz zrzut ekranu w załączeniu

2019-01-17_09_36_16-solidworks_2018_sp5.0_-_portail_maurice_thorez_choisy_-_copie-1.sldprt___lectu.jpg
1 polubienie

Potwierdzam, była to tylko kwestia wybrania wyszarzonych elementów i wybrania opcji "cofnij usunięcie"

Bardzo dziękuję! 

Cześć Dylan

Ciekawe w twoim przypadku jest to, że wiele funkcji było w stanie usunięcia.

Być może było to zamierzone, ale pytanie może również brzmieć, jak to zrobiłeś, że wszystkie te linie zostały usunięte w jednym lub kilku  przypadkach.

Do zobaczenia wkrótce ;-)

@Dylan (Nie wiem, czy przeczytasz wiadomość, ale oto wyjaśnienie tego zjawiska)

Wyjaśnienie funkcji, która przekształciła się w błąd.

1.  Zjawisko dzieje się dobrze, jak wskazałem na szkicu. W twoim przypadku szkic 113.
  2. Jeśli usuniesz go celowo lub przypadkowo, wszystkie obiekty, które są od niego zależne, automatycznie przejdą w stan usunięcia.
  3. Problem polega na tym, że po usunięciu "stanu usunięcia" z Sketch 113 wszystkie funkcje, które pierwotnie od niego zależały, pozostają w stanie usuniętym.

Wyjaśnienie funkcji BUG  :-)

Jest bardzo prawdopodobne, że to właśnie tam się odbywa.
  Ukrywanie wielu komponentów w stanach widoku SOLIDWORKS

Zobacz link podany przez @Aurel07 w innym poście     https://www.visiativ-industry.fr/etats-affichage-solidworks-les-bonnes-pratiques/

Być może istnieje sposób, aby tego uniknąć, ale nie kontynuowałem śledztwa.

Pozdrowienia

3 polubienia