Axemble SmartProperties umożliwia zarządzanie lokalizacją XML w zależności od typu części (Część, Zespół itp.)
Czy możliwe jest stworzenie makra, które odczytuje właściwość z pliku SW (z PorpertyManagera) i przekierowuje do dedykowanego SmartProperties (XML) na podstawie wartości tej właściwości?
To makro zostanie uruchomione bezpośrednio z właściwościami SmartProperties.
Ponieważ w tym przypadku możesz utworzyć tyle plików ustawień, ile chcesz, i zastąpić istniejący, zmieniając nazwę tego, który chcesz zgodnie z właściwością, za pomocą tej instrukcji:
Zasadniczo wypełniam (za pomocą szablonów) właściwość "TypeDeTemplate" w plikach 3D.
Następnie, klikając SmartProperties, chcę, aby uruchomił kod XML odpowiadający właściwości.
W rezultacie tworzy Smart dedykowany pod względem wielkości (a nie już rodzaju pomieszczenia, jak ma to miejsce obecnie...)
Aby uruchomić tę "kalkulację", myślałem o przejściu przez pierwszy powszechny Smart (Smart N°1), który zaczyna się od uruchomienia makra. Następnie przekierowuje...
Utwórz właściwości inteligentne w szablonie części z pojedynczą właściwością typu "XML połącz z innym plikiem xml", a następnie utwórz plik txt z listą wszystkich innych plików xml.
W moim użyciu, gdy uruchamiam moje SmartProperties w pliku części, uzyskuję dostęp do pojedynczej właściwości (tej z mojego zrzutu ekranu), za pomocą której mam listę rozwijaną, aby wybrać typ części (zakupiona, wyprodukowana, arkusz, ....), która wskazuje na txt, w którym moje typy są powiązane ze ścieżką xml.
Otwieram więc moje smartproperties, wybieram typ pokoju z mojej listy i tam natrafiam na kolejny inteligentny xml do wypełnienia moich właściwości.
Jedyną wadą tego po ponownym uruchomieniu moich smartproperties jest to, że muszę ponownie kliknąć na mojej liście rozwijanej.