Lokalizacja pliku XML

Axemble SmartProperties umożliwia zarządzanie lokalizacją XML w zależności od typu części (Część, Zespół itp.)

Czy możliwe jest stworzenie makra, które odczytuje właściwość z pliku SW (z PorpertyManagera) i przekierowuje do dedykowanego SmartProperties (XML) na podstawie wartości tej właściwości?

To makro zostanie uruchomione bezpośrednio z właściwościami SmartProperties.

capture.png

Aby to zrobić, potrzebujesz makra, które zmodyfikuje plik konfiguracyjny SmartProperties i wydaje się to skomplikowane !

Możliwe jest dodawanie wierszy do pliku tekstowego za pomocą VBA, ale nie modyfikowanie wierszy pliku...

Tak więc na moim zdjęciu umieściłem tę samą ścieżkę dla wszystkich typów (do Smart N°1, który uruchamia makro)

Czy to fakt uruchomienia XML Smart z makra jest skomplikowany?

Ile będzie plików XML? Mało?

Ponieważ w tym przypadku możesz utworzyć tyle plików ustawień, ile chcesz, i zastąpić istniejący, zmieniając nazwę tego, który chcesz zgodnie z właściwością, za pomocą tej instrukcji:

Mój. Computer.FileSystem.RenameFile("C:\Test.txt""SecondTest.txt")

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/5w05844e.aspx

Nie, będę miał 5-6 max

Przyjrzę się twoim informacjom. Dziękuję

1 polubienie

Czy chcesz zmienić sposób wyświetlania SmartProperties w zależności od typu pliku, czy czegoś innego?

Mówisz: "Umieściłem tę samą ścieżkę dla wszystkich typów (do Smart N°1, który uruchamia makro)"

Co masz na myśli mówiąc "Umieściłem tę samą ścieżkę dla wszystkich typów" => tak nie jest na twoim zrzucie ekranu!

Jak nazywasz smart N°1?

Co masz na myśli mówiąc o "uruchomieniu XML Smart"?

Moja druga odpowiedź zawiera więcej szczegółów na temat możliwego rozwiązania.

Zasadniczo wypełniam (za pomocą szablonów) właściwość "TypeDeTemplate" w plikach 3D.

Następnie, klikając SmartProperties, chcę, aby uruchomił kod XML odpowiadający właściwości.

W rezultacie tworzy Smart dedykowany pod względem wielkości (a nie już rodzaju pomieszczenia, jak ma to miejsce obecnie...)

Aby uruchomić tę "kalkulację", myślałem o przejściu przez pierwszy powszechny Smart (Smart N°1), który zaczyna się od uruchomienia makra. Następnie przekierowuje...

Czy jest jaśniejszy?

Tak, więc możesz spróbować zmienić nazwę i nadpisać plik XML zgodnie z sugestią.

Nie rozumiem zasady twojego rozwiązania

Tworzę makro, które zmieni ścieżkę XML zdjęcia?

Witam

Nie ma do tego potrzeby makro.

Utwórz właściwości inteligentne w szablonie części z pojedynczą właściwością typu "XML połącz z innym plikiem xml", a następnie utwórz plik txt z listą wszystkich innych plików xml.

@+

smartproperties.jpg
3 polubienia

Coyotte, czy możliwa jest automatyczna zmiana ustawienia zgodnie z niestandardową właściwością?

@Coyote: Obecnie wyboru dokonuje się ręcznie za pomocą tej listy rozwijanej (.txt)

"Coyote, czy możliwa jest automatyczna zmiana ustawienia na podstawie właściwości niestandardowej?"

Zadaję ci to samo pytanie, Kojocie. Jeśli ustawienie może się zmieniać w zależności od właściwości (lub szablonu), to świetnie. Ale jak to zrobić?

Dziękuję

A przy użyciu narzędzia "Conditional" nie ma możliwości bezpośredniego uruchomienia kolejnego XML (bez konieczności walidacji)?

Witam

Nie rozumiem, myślę, że jasno, tego pytania.

W moim użyciu, gdy uruchamiam moje SmartProperties w pliku części, uzyskuję dostęp do pojedynczej właściwości (tej z mojego zrzutu ekranu), za pomocą której mam listę rozwijaną, aby wybrać typ części (zakupiona, wyprodukowana, arkusz, ....), która wskazuje na txt, w którym moje typy są powiązane ze ścieżką xml.

Otwieram więc moje smartproperties, wybieram typ pokoju z mojej listy i tam natrafiam na kolejny inteligentny xml do wypełnienia moich właściwości.

Jedyną wadą tego po ponownym uruchomieniu moich smartproperties jest to, że muszę ponownie kliknąć na mojej liście rozwijanej.

@+

1 polubienie

Całkiem proste...

Pozwala to na uruchomienie dedykowanego SmartProperties w oparciu o wartość właściwości "TypePiece"

macro_choix_xml_via_propriete.txt