Przede wszystkim dziękuję za uwagę, jaką poświęciliście mojemu przesłaniu; Rzeczywiście, jako student uczę się korzystać z SolidWorks.
To, co chcę zrobić, jest bardzo proste, ale nie mogę zrobić tych małych żeberek, usunąć rogów obudowy.
- Zrobiłem kwadratową skrzynkę
- Następnie użyłem fileta, aby uzyskać "okrągłe" kąty
- Użyłem funkcji powłoki, aby go wykopać
Jak na razie dobrze idzie.
Bez względu na to, jak bardzo starałem się usunąć materiał, nie mogę uzyskać tego wyniku. Funkcja skanowania działa, ale nie pozwalam sobie na to, aby filet znalazł się w żeberkach. Przeszukałem wszystkie samouczki, ale nie mogłem go znaleźć.
Wiem, że to bardzo podstawowe, ale dopiero zaczynam! Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
Musisz utworzyć płaszczyznę w odległości 1. żebra, a następnie wykonać szkic kształtu żebra i usunąć materiał. Następnie użyj funkcji pozostawienia, aby dokonać zaokrąglenia, a następnie funkcji powtórzenia.
Stworzyłem plan, który pokrywa się z licem krawędzi mojej koperty i szkicem; Usuwam materiał i dlatego kończę z początkiem żebra; z drugiej strony chciałbym móc go naturalnie przedłużyć na urlopie już zrobionym z pudełka... a także na górze.
Krótko mówiąc, jeśli to możliwe, z żebrem na jednym szkicu
Z drugiej strony, teraz przechodzę do kadłuba, działa w kadłubie na zewnątrz; ale chciałbym nie mieć żeber w środku, chciałbym, aby wnętrze obudowy było bez szczegółów żeber