Wykonuję konstrukcje w składanych profilach blaszanych
Nie widzę, jak stworzyć wycięcie żółtego kształtu w jakiejkolwiek części, która stykałaby się z czerwoną powierzchnią. Rodzaj automatycznego wpustu, ideałem byłoby, gdyby dostosowywał się do grubości części, ale hej...
To w montażu, tzn. narzędzie do wpuszczania i czopienia SW nie działa.
Myślałem o funkcji bibliotecznej, ale jak zastosować tę funkcję do zielonej powierzchni, która może zmieniać swoją grubość? Mogę umówić się na ustalenie długości czopa, szerokości też, ale grubość zależy od użytej blachy....
Jestem suchy, zwłaszcza, że nieczęsto ćwiczę funkcje biblioteczne.
Musisz przejść przez rodzinę części , które byłyby kontrolowane przez tabelę Excela. Execel umożliwia łatwą aktualizację i kontrolę spójności za pomocą reguł zawartych w formułach specyficznych dla Twojej firmy
Dzięki temu możesz mieć długość, szerokość wpustu, który chcesz, a także odstęp między każdym wpustem bez ograniczeń długości, ponieważ wykonujesz profile.
Zbyt wiele różnych przypadków jak na arkusz kalkulacyjny, robimy tylko na zamówienie, a przypadki zastosowań są naprawdę zróżnicowane i trudne do zarządzania w rodzinie części.
AC Cobra 427, dokładnie wszystko zrozumiałeś!! Dzięki temu nie będę musiał robić dziesiątek wpustów na każdą stworzoną przeze mnie ramkę. Gdy funkcja zostanie zastosowana do mojego czopa, przeskocz do usuwania materiału do dowolnej części, którą przed nią położę. Może to być inny profil, zwykła blacha, część z podzespołu itp.
Antho, OK, tak mówi pomoc, ale w ASM nie mogę znaleźć polecenia, nawet podczas wyszukiwania za pomocą pola "szukaj" w prawym górnym rogu.
W każdym razie mój post musi być w moim pliku części, ponieważ muszę rozłożyć profil, aby go wyciąć laserem.....
Usunąłem materiał w złożeniu, ale nie można uczynić z niego funkcji bibliotecznej.......
Ale nie działa w moim przypadku, próbuję zastosować do mojego pliku części funkcję, która zostanie wycięta przez inną część.... nieobecny, gdy tworzę swoją funkcję.
Ale poza tym, rzeczywiście w pomieszczeniu wielociała, działa doskonale
Otóż dlatego, że chcę usunąć materiał z utworu innego niż ten, który służy jako odniesienie dla mojej funkcji.
Kiedy tworzę swoją funkcję i zapisuję ją w bibliotece, działa, ale gdy chcę ją zastosować do czopa części w złożeniu, otrzymuję komunikat o błędzie (patrz załączony zrzut ekranu)
Postaram się odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ Huber mówi
Gdy funkcja zostanie zastosowana do mojego czopa, przeskocz do usuwania materiału do dowolnej części, którą przed nią położę.
W rozwiązaniu zaproponowanym przez gt22 (przepraszam przyjaciela) funkcja pozostaje w złożeniu, ale nie w pliku części, ponieważ
Huber mówi : W każdym razie, mój post musi znajdować się w moim pliku części, ponieważ muszę rozłożyć profil, aby go wyciąć laserem.....
Jest to możliwe dzięki wykonaniu edycji monety nopn przebitego, ale już zmontowanego.
Po zakończeniu edycji należy utworzyć szkic za pomocą funkcji "konwertuj elementy", aby utworzyć szkice, a następnie usunąć materiał z wynikowego szkicu.
Po wyjściu z edycji i zapisaniu ASM, wszystkie modyfikacje są w twoim pokoju, jak chcesz. Gotowy do spłaszczania i cięcia laserowego
Zajęło mi to 3 minuty i przede wszystkim żadnych błędów.
EDIT: Przeklęty to ten sam pomysł co @gt22 i @G. w temacie
@gt22 STP robi "spakuj i idź" dla twojego ASM, w przeciwnym razie nie możemy otworzyć, ponieważ szuka części.