Usuwanie, wygładzanie, a następnie rozkładanie materiału w blasze

Dobry wieczór wszystkim!

Będąc nowicjuszem na SW potrzebuję Twojej pomocy w rozłożeniu kawałka blachy...

Problem: Udało mi się to za pomocą funkcji "Fałdy przejściowe", do tej pory udaje mi się to rozłożyć, z drugiej strony, gdy przecinam swoje skrzyżowanie z funkcją "Usuwanie materiału - Wygładzanie" nie da się ><" i podobno to tylko przez 2 zagięcia, które popełniają błąd w drzewie! Składa 7 i 4, oprócz tych rozkłada wszystkie pozostałe... Dziwne, co? Może jest jakaś mała sztuczka, żeby go zmusić?

Potrzebuję prasy z wyciętym skrzyżowaniem, aby wysłać moje przepływy laserowe...

Bez względu na to, jak bardzo analizuję wszystkie samouczki i fora, nie mogę znaleźć odpowiednich rozwiązań, jeśli już gdzieś o tym wspomniano, przepraszam za mój post, ale czy mógłbyś mi powiedzieć?

Wstawię ekrany do piżamy

Z góry dzięki!

PS: Jestem na SW2015

Centrallow2.sldprt

Witam

Musisz edytować szkic i zachować skrajny prawy kształt (kształt przyszłego usuwania materiału), a dla reszty usunąć i narysować kształt, który obejmuje resztę części, a następnie możesz wykonać normalne usuwanie materiału lub część się rozwinie.

Witam

Spojrzałem na twoją grę i dla mnie popełniasz 2 błędy. Pierwszym z nich jest to, że w szkicach zagięć przejściowych rysujesz promienie zagięć. Pozwól oprogramowaniu to zrobić, po prostu narysuj linie proste bez promienia szwu. Po drugie, odejmujesz blachę, która nie jest prostopadła do jednej powierzchni, co jest równoznaczne ze stwierdzeniem, że przyciąłeś blachę pod kątem w przekroju, więc arkusz nie ma już prostopadłej krawędzi.

To, co zrobiłem, to usunąłem promienie z twoich szkiców, zrobiłem bryłę, zrobiłem swoje odejmowanie, a następnie konwencję blachy.

Niech moc będzie z wami.

voilecentralebasse2_obiwan.sldprt
1 polubienie

Rozwiązanie OBI WAN jest najlepsze. Dziś rano odebrałem ze smartfona, a teraz po prostu otworzyłem pokój. Powiedziałbym i zrobiłbym to samo, co nasz Jedi... :-)

1 polubienie

Wspaniały!

Zawsze staram się komplikować swoją ścieżkę, śledząc wszystkie linie 

Nie wiedziałem nawet o funkcji linii separacji  ^^"

Bardzo dziękuję!!