@Frédéric, myślałem o tym, ale powierzchnia dna jest wypukła, więc potrzebuję tej powierzchni, stąd post PL na temat funkcji odejmowania jest możliwy tylko na części z kilkoma bryłami
Możemy więc zapisać zespół w częściach, odjąć korpus od zbiornika, a następnie usunąć korpusy, które nie są przydatne do ponownego włożenia tej rurki do oryginalnego zespołu. Trochę żmudne, ale powinno się udać...
Dziękuję @gt22 za kawałek, ale jak wskazano w moim poście "Robimy szwy w tych kopulastych spodniach, nigdy o tym samym numerze, ani o tych samych cechach itp. Nie mogę więc zintegrować szwów z pośladkami".
@PL, tak, rzeczywiście, bardzo żmudne.... Co się stanie, jeśli przekonwertuję zewnętrzną geometrię tła na powierzchnię? Czy mogę również użyć narzędzia "Usuwanie materiału za pomocą powierzchni"?
Tak, absolutnie, ale nie byłbym w stanie zarządzać swoją nomenklaturą, ponieważ będę miał 2 ciała w pokoju, będę miał nazwę części, ale nie charakterystykę ciał.
Szukam dużo prostszego systemu jak funkcja "Odcisk palca", o której wspomniał mi PL
Właśnie mam konflikt między usunięciem materiału a automatyczną rekonstrukcją funkcji orurowania chyba....
Mogę wykonać krok cięcia rurki z powierzchnią.
Udaje mi się również przeciąć spód z górną powierzchnią rurki.
Ale jak tylko się odbuduję, pojawia się konflikt... rura jest odbudowywana, tak jakby powierzchnia dna była aktualizowana (funkcja "wiercenia", którą usuwasz w swoim filmie)
Mike, jesteś wielkim zwycięzcą, właśnie próbowałem zrobić coś przeciwnego do twoich operacji, aby wygrać małe kliknięcie.... Jak co! Zrozumienie, jak działa oprogramowanie, jest ważne :)!