Usuwanie materiału z jednej części w porównaniu z inną

Witam

Z góry przepraszam, że w momencie pisania tego posta nie było już w pracy, nie mam przykładowego pliku do złożenia.

Mam nadzieję, że jestem wystarczająco jasny w pisaniu wtedy ;)

Tutaj pracuję nad formą, aby następnie nałożyć na nią kosmetyki. Mam więc swoją część, nad którą pracuję, formę i mój produkt.

Chciałbym usunąć materiał z formy o idealnym kształcie mojego produktu. Czy istnieje funkcja obliczania konturu mojego produktu i przesunięcia go na mojej formie, usuwając materiał o dokładnych konturach?

Chciałbym zrobić z tego lepszy użytek ze zrzutów ekranu, ale praca jest bardzo pospieszna i skończyłem dzień 

Z góry dziękuję

Witam

Myślę o funkcji łączenia / odejmowania między 2 woluminami. (odbywa się to na poziomie części, ale nie na poziomie montażu) 

Możesz zapisać swój zespół jako część i odjąć 2 woluminy, ale tracisz strukturę drzewa, więc musisz to zrobić na końcu.

3 polubienia

Witam multigaming.simulation

Często pracuję nad aplikacjami do perfum.

Mam jeden kawałek do mojego układania, a drugi do części, która jest zamontowana w układaniu

1. W pliku posage wstawiam część, która się w nim mieści.
  2. Ograniczam pomieszczenie
  3. Funkcja stemplowana

Zobacz załączone pliki

CDLT powiedział:

posage.sldprt
2 polubienia

2. plik

część2.sldprt
1 polubienie
  • Oto samouczek, który zrobiłem
  •  
  • - Przejdź do Wstaw --> Pokój

- Ustawić część z funkcją aktywacji rozrusznika / kopiowania

Przejdź do ograniczenia

Ograniczanie części

- Funkcja tłoczenia

- Usuń wymaganą treść

CDLT powiedział:

2 polubienia

@FUZ3D dziękuję za odpowiedź, spróbuję tego jutro 

1 polubienie

@yannick.petit dziękuję bardzo! 

Spróbuję tego jutro, ale myślę, że to jest dokładnie to, czego potrzebowałem!  ;)

Rano będę Cię informować

1 polubienie

Witam

Dostępna jest funkcja odcisku palca , która idealnie pasuje do Twoich potrzeb (wideo na YouTube) lub (wideo na YouTube).

6 polubień

@ac cobra 427 jest rzeczywiście dokładnie to, czego potrzebuję, myślę! 

Dziękuję bardzo, mała subtelność, ktoś z Was byłby, gdyby za pomocą tej funkcji można zdefiniować grę wokół mojego odcisku? Jeśli chcę mieć na przykład 1 mm luzu na całym obwodzie produktu?

Dobranoc

Witam

W funkcji stemplowanej można dodać przesunięcie w zakładce parametrów

CDLT powiedział:

2 polubienia