Witam
Na wahadłowych schodach chciałbym bez problemu wykonać usunięcie materiałów w miejscu, w którym moje drewniane stopnie krzyżują się z podłużnicą, na prostym odcinku, ale tam nie mogę znaleźć sztuczki. Korzystam z Solidworks 2020.
Witam
Na wahadłowych schodach chciałbym bez problemu wykonać usunięcie materiałów w miejscu, w którym moje drewniane stopnie krzyżują się z podłużnicą, na prostym odcinku, ale tam nie mogę znaleźć sztuczki. Korzystam z Solidworks 2020.
Witam
Czy próbowałeś z funkcją "Przecięcie", która pozwoli Ci wygenerować objętości przecięć, a następnie usunąć te obiekty? Tutaj zrobiłem to z prostą podłużnicą, ale musi działać z twoją zakrzywioną podłużnicą.
Pozdrowienia
Problem polega na tym, że moja podłużnica i moje stopnie to dwie różne części, a funkcja nie jest dostępna. Funkcja Przecięcie nie działa w przypadku części arkusza blachy.
Witam
Jeśli twoja podłużnica jest wykonana z blachy, dlaczego nie wykonać cięcia w jej spłaszczeniu.
Witam
Możesz użyć powierzchni.
Wybierz powierzchnie każdego elementu, które są w konflikcie, a otrzymasz objętość, którą usuniesz z podłużnicy.
Witaj Benjamin,
Edytowanie kroku w zespole
I wykonaj "Wstaw / Funkcja / Odcisk palca", a następnie wybierz podłużnicę
Tworzysz relację między 2 elementami, ale zachowujesz skojarzenie
Powtórz te czynności dla każdego kroku
Pozdrowienia
Alan
Dobre usuwanie materiału poprzez zamiatanie, podążając za krzywymi prowadzącymi blachy, na której spoczywają deski.
W montażu, jeśli jesteś leniwy i krok po kroku inaczej (powodzenia)
Witaj @benjamin.leray
poprzednie odpowiedzi dały Ci X leadów
co teoretycznie powinno pomóc Ci wyjść z Twojego problemu
Osobiście denerwuje mnie, gdy widzę, jak zajmuje miejsce na stopniu za bezpieczną cenę, kiedyś czy inaczej posmarujemy go masłem i w zależności od grup wiekowych Uczestnicy nie będą lepsi
więc upewnię się, że mój spacer jest pełny
Aby to zrobić, musielibyśmy przesunąć z rynków lub na odwrót, co od + jest mniej pracy od Fab, więc tańsze wszystkie korzyści ;-)
@+;-)