Usuwanie materiału na zewnątrz > pozostałości elementów powierzchniowych

Witam

Właśnie zrobiłem usuwanie materiału na zewnątrz przez wszystkie elementy w zespole i niektóre elementy nie są usuwane (z kranów rur wykonanych powierzchniowo), czy to normalne, czy masz rozwiązanie?

Z góry dziękuję

Witam
Mówisz "  usunięcie materii z zewnątrz", co sugerowałoby, że jeśli masz kawałki, które są do wewnątrz w stosunku do płaszczyzny twojego uprowadzenia.

Jeśli to nie jest to, o czym mówię, nie widzę powodu, dla którego obiekty powierzchniowe nie miałyby być usuwane.

Czy są one nadal widoczne w drzewie budynków?

Do pluche

tak, chciałem zachować tylko to, co ma w prostokącie na środku obrazu

kiedy mówisz TAK, myślę, że to części powierzchniowe są zawsze widoczne.

Jeśli moja sugestia z poprzedniego postu nie jest dobra, zawsze możesz ukryć kawałki wielokąta w swoim drzewie kreacji. Pozostają więc w ASM, ale są ukryte. Często to robię, gdy tworzę dokumentację lub instrukcję montażu.

Potwierdzam, że powierzchnia nie jest usuwana wraz z usuwaniem materiału i nie bez powodu...

3 polubienia

Przeklęty! Czy wiesz, dlaczego powierzchnia ma tę specyfikę?

Dlaczego powierzchnia nie ma znaczenia? Jeśli to jest twoje pytanie, odpowiem, że może to być wirtualna antymateria :disguised_face:

2 polubienia

@Le_Bidule Za silny! Uważaj na Nagrodę Nobla z czymś takim :grin: :laughing:

1 polubienie

Dowód na przykładzie. Solidna kreacja
image

Tworzenie powierzchni
image

Usuwanie materiału
image

Dowód na to, że powierzchnia nie jest materią

1 polubienie

I tak, aby odpowiedzieć na @Rems51 , " wystarczy " ukryć powierzchnie przed szybem konstrukcyjnym. I presto, spokój ducha

1 polubienie

O tak, to prawda, to było pytanie na początku :grinning:
Ale z doswiadczenia na duzych 3ds w ogole origin stp, i jest to dlugie do zrobienia, i nie jest łatwo je usunac lub ukryc przez wielokrotny wybór.

2 polubienia

Dziękuję wam wszystkim, właściwie skończyło się na tym, że je ukryłem.

1 polubienie