Usuwanie materiału w zespole

Witam

W zespole rur (bez modułu korzeniowego) chcę wyciąć trójnik, ale nie mogę. Mógłbym przeciąć twoją koszulkę, modyfikując moją część, ale nie będzie to już standardowe i chciałbym uniknąć kopiowania zmodyfikowanej części lokalnie.

Gdy tworzę operację Usuwanie materiału w moim złożeniu, nie jest ona stosowana do trójnika. Montaż dołączam w PJ

probleme_enlevement_matiere.zip

Twoje T nie jest ciałem, ale powierzchnią.

Nie ma wewnętrznego urlopu, aby móc stworzyć ciało.

Następnie rozprowadzasz usuwanie materiału na części i powinno działać.

2015-08-06__t_surface.jpg
3 polubienia

Wróć do swojej funkcji usuwania materiału.

W sekcji "obszar działania funkcji" odznacz "automatyczny wybór" i kliknij na swoją koszulkę, bezpośrednio w przestrzeni rysowania. (patrz załączony dokument).

Powodzenia.

sans_titre.png
1 polubienie

Szybkie pytanie: dlaczego nie dokonasz modyfikacji bezpośrednio na swojej stronie? Edytując część (w złożeniu, jeśli chcesz)?

Czy ta funkcja usuwania materiału powinna być następnie zastosowana do innych części?

1 polubienie

Witam

Mam podobny problem, nie mogę usunąć materiału za pomocą funkcji montażowych w powierzchni. SLD nie może zrobić czy może?

Na załączonym obrazie (który jest tylko przykładem, nie szukaj przyczyny tej) 2 brązowe kawałki (szczotki) są wykonane z twarzy, a otwór jest wykonany przez usunięcie materiału przez wszystkie elementy.

Co myślisz?

capture.jpg