Materiał do usuwania?

Cze wszystkim 

Czy nie możemy usunąć materiału, gdy używamy  tekstu w szkicu, używam czcionki?

kto robi  we mnie kolejne , chciałbym je wybić, ale to się nie udaje.

Dziękuję za odpowiedzi

Marco

Witam

To zależy od użytej czcionki; Ja mam ozon i to działa.

Zobacz PJ pod 2016 r.

plinthe_elliptique.sldprt
1 polubienie

Witam

Tak, to działa, ale jeśli umieścisz jako tekst pomocniczy, krzywą , której nie mogę usunąć materii.

ale dla mnie ideałem jest znalezienie czcionki, która pozostawia mi tylko "linię", jak dla i, a nie kontur po jej Musiałbym po prostu zrobić dziurę w mojej pożądanej stronie

A aby usunąć materiał, powtórzenia na krzywej byłyby znacznie lepsze

Wciąż szukam

Dziękuję za odpowiedź

Marco

Czy możesz opublikować swój utwór?

Często dodaję/usuwam materiał z tekstem i nie napotykam żadnych problemów.

Witam

Nie jestem ekspertem, ale działa bardzo dobrze, jestem na sw18 SP4, na poprzednich wersjach też działa...

Pozdrowienia.

2020-01-06_161343.jpg

Witam, oto kolejny przykład gotowego elementu ...@+

2020-01-06_161258.jpg

Witam ponownie, oto kolejny przykład ...@+.

2020-01-06_162325.jpg

Oto wynik. @+

2020-01-06_162358.jpg

Jeśli chodzi o wszystkich innych, jest funkcjonalny z czcionką wskazaną przez ac cobra 427  lub inną, jak wskazano w twoim poprzednim żądaniu. (https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/texte-sur-tole)

Nie należy wybierać pogrubionego tekstu, ponieważ czasami wykrawanie przecina się lub przybiera zbyt ciasną krzywą (ten sam wynik)

A potem nie ma obaw nawet przy usuwaniu materiału.

1 polubienie

Witam wszystkich,

Dziękuję za przyjrzenie się mojemu problemowi, w rzeczywistości działa bardzo dobrze z krzywą podparcia, z wyjątkiem tego, że był to dla mnie splajn autan, ale  gdybyś miał czcionkę, która pozwala mi powiedzieć, że oś mówi szybko, lepiej by mi odpowiadała, mógłbym kontrolować średnicę otworów i przy powtórzeniu na krzywej sprawa byłaby odtwarzana., Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi

Marco.

1 polubienie

Witam

Myślę, że musisz majstrować, aby to osiągnąć, ponieważ Sw nie może tworzyć tekstu jak oprogramowanie do programowania. Albo zrób to w pliku, użyj do programowania, albo użyj zapisu Sw, a następnie zostaw szkic i prześledź linię konstrukcyjną w środku tego pisania, a następnie umieść tam swoje kółka w celu usunięcia materiału lub napisz ręcznie w linii konstrukcyjnej na szkicu i umieść otwory ręcznie.

Po zamrożeniu tekstu możliwe jest przekształcenie elementów liter w elementy szkicu, klikając prawym przyciskiem myszy tekst w szkicu/rozpuszczając tekst szkicu.