Cze wszystkim
Czy nie możemy usunąć materiału, gdy używamy tekstu w szkicu, używam czcionki?
kto robi we mnie kolejne , chciałbym je wybić, ale to się nie udaje.
Dziękuję za odpowiedzi
Marco
Cze wszystkim
Czy nie możemy usunąć materiału, gdy używamy tekstu w szkicu, używam czcionki?
kto robi we mnie kolejne , chciałbym je wybić, ale to się nie udaje.
Dziękuję za odpowiedzi
Marco
Witam
To zależy od użytej czcionki; Ja mam ozon i to działa.
Zobacz PJ pod 2016 r.
Witam
Tak, to działa, ale jeśli umieścisz jako tekst pomocniczy, krzywą , której nie mogę usunąć materii.
ale dla mnie ideałem jest znalezienie czcionki, która pozostawia mi tylko "linię", jak dla i, a nie kontur po jej Musiałbym po prostu zrobić dziurę w mojej pożądanej stronie
A aby usunąć materiał, powtórzenia na krzywej byłyby znacznie lepsze
Wciąż szukam
Dziękuję za odpowiedź
Marco
Czy możesz opublikować swój utwór?
Często dodaję/usuwam materiał z tekstem i nie napotykam żadnych problemów.
Witam
Nie jestem ekspertem, ale działa bardzo dobrze, jestem na sw18 SP4, na poprzednich wersjach też działa...
Pozdrowienia.
Jeśli chodzi o wszystkich innych, jest funkcjonalny z czcionką wskazaną przez ac cobra 427 lub inną, jak wskazano w twoim poprzednim żądaniu. (https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/texte-sur-tole)
Nie należy wybierać pogrubionego tekstu, ponieważ czasami wykrawanie przecina się lub przybiera zbyt ciasną krzywą (ten sam wynik)
A potem nie ma obaw nawet przy usuwaniu materiału.
Witam wszystkich,
Dziękuję za przyjrzenie się mojemu problemowi, w rzeczywistości działa bardzo dobrze z krzywą podparcia, z wyjątkiem tego, że był to dla mnie splajn autan, ale gdybyś miał czcionkę, która pozwala mi powiedzieć, że oś mówi szybko, lepiej by mi odpowiadała, mógłbym kontrolować średnicę otworów i przy powtórzeniu na krzywej sprawa byłaby odtwarzana., Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi
Marco.
Witam
Myślę, że musisz majstrować, aby to osiągnąć, ponieważ Sw nie może tworzyć tekstu jak oprogramowanie do programowania. Albo zrób to w pliku, użyj do programowania, albo użyj zapisu Sw, a następnie zostaw szkic i prześledź linię konstrukcyjną w środku tego pisania, a następnie umieść tam swoje kółka w celu usunięcia materiału lub napisz ręcznie w linii konstrukcyjnej na szkicu i umieść otwory ręcznie.
Po zamrożeniu tekstu możliwe jest przekształcenie elementów liter w elementy szkicu, klikając prawym przyciskiem myszy tekst w szkicu/rozpuszczając tekst szkicu.