Usuwanie lub wytłaczanie z rzutowanymi krzywymi

Bjr, szukam usunięcia lub dodania materiału wokół ściętej stożkowej miski, aby to zrobić, rzutowałem splajn na stożkową powierzchnię, a następnie nie wiem, jak rozbić to/te projekcje.
Ktoś ma rozwiązanie?
Dziękuję
Miska rozdrabniacza. SLDPRT (145.1 KB)

Witam
Co masz na myśli mówiąc " usuwanie lub dodawanie materiału..."  ? Wyciąganie, obracanie, wygładzanie, istnieje wiele sposobów manipulowania materiałem w SolidWorks.

Jeśli chodzi o generowanie uchwytów na zewnątrz miski, odpowiednia może być funkcja wytłaczania.
Dwie metody:

• Utwórz szkic trójwymiarowy (3D) z krzywych rzutowanych na ściętą ścianę stożkową (Krzywa1), a następnie wyciągnij go w kierunku, który może być również zdefiniowany przez segment szkicu 3D.
  • wykonać wyciągnięcie bezpośrednio ze szkicu płaszczyzny początkowej (Szkic8), ustawiając zewnętrzną powierzchnię misy jako warunek końcowy. W ten sposób rzutowane krzywe są bezużyteczne.
    Domyślnie kierunek wyciągnięcia jest normalny do płaszczyzny szkicu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć innego kierunku, zdefiniowanego przez segment szkicu, krawędź itp.

Pozdrowienia.

BolChopperBis.SLDPRT (196.5 KB) (SW 2020)

Wielkie dziękuję
Miska rozdrabniacza. SLDPRT (208.0 KB)

DSL, nie widziałem załączonego pliku, zareagowałem na twoją wiadomość tekstową i działało jak w zegarku!!