Witam, jeśli dobrze zrozumiałem, oto co powinieneś zrobić:
1: Utwórz szkic z funkcją usuwania materiału w swoim pokoju. ( sprawia, że kształt jest mniej więcej taki, jaki powinien być)
2: Wróć do swojego zespołu i kliknij część (tę w kolorze niebieskim)
3: Następnie dokonano edycji części
Dziękuję za odpowiedź, już użyłem tej techniki, ale biorąc pod uwagę kształt części (tak część w tym przypadku, nie zespół), jest to skomplikowane, ponieważ podstawa jest formą obrotu z kształtem.krzywą.
Konieczne byłoby rozpoczęcie od zakrzywionej powierzchni obrotu do kierunku wytłaczania pionowego.
Można naszkicować dwa obiekty, a następnie użyć funkcji podziału, aby je rozdzielić. Następnie wykonaj szkic, a następnie usuń materiał, wybierając opcję "aż do ciała";)
Operacja może być również używana w zespole w temacie Operacja złożenia.
Niestety, próbowałem techniki z powierzchnią jako końcem wytłaczania, ale bez powodzenia, błąd: "Błąd odbudowy: Planowane usunięcie materiału nie przecina modelu. Sprawdź szkic i kierunek"
Po wypróbowaniu z 2-3 różnymi kombinacjami, nadal bez sukcesu... Spójrz na kształt, do którego musi dojść wytłoczenie, może stamtąd pochodzi?
Myślę, że lepiej byłoby zachować pionową "cylindryczną" część jako niestopiony korpus do czasu usunięcia materiału (tylko na tym niezależnym korpusie). Następnie użyj funkcji łączenia, aby połączyć 2 części pomieszczenia.
Wracasz na swoje drzewo przed rewolucją, która tworzy materię, którą chcesz usunąć.
W tym momencie musi istnieć powierzchnia, na której chcesz zatrzymać usuwanie materii.
Wybierasz powierzchnię i tworzysz funkcję powierzchni szytej - > SW tworzy powierzchnię za Ciebie.
Wracasz na dół swojego drzewa i usuwasz materiał na zszytą powierzchnię, którą właśnie stworzyłeś, powinno działać (szkic usuwania materiału musi być całkowicie zawarty w powierzchni).
(ale właśnie zdałem sobie sprawę, że być może już komunikowaliśmy się na ten sam temat tutaj lub gdzie indziej w związku z ostatnim linkiem, który podałem , ponieważ jest to ta sama nazwa użytkownika Heuyman , z drugiej strony nadal mam tę samą nazwę użytkownika)... ;-)