Cze wszystkim!
Chciałbym wiedzieć, czy w tym przypadku możliwe było usunięcie bezużytecznego 0 po prawej stronie:

Ponieważ przeszedłem już do Opcji > Właściwości dokumentu > Wymiary > Zero po prawej stronie > Usuń, ale to nie pasuje. Myślę, że nie jest to możliwe, ponieważ dokładność tolerancji musi wynosić 0,123 dla górnej tolerancji, a zatem automatycznie następuje zacisk inf.
Szukałem też zmiany rysunku, ale nic nie pomogło.
Dziękuję, miłego dnia
1 polubienie
My też mieliśmy ten problem!
To, co zrobiliśmy, polega na tym, że ustawiliśmy precyzję .1, a jeśli wprowadzimy wartość większą niż dziesiąta, długość zostanie automatycznie zaktualizowana.
Ale nadal jest mały problem z tym rozwiązaniem, jeśli zmodyfikujesz to w swoich opcjach i masz już utworzone wymiary, wszystkie zaokrąglą się do jednej dziesiątej (co jest bardzo niebezpieczne). Zrobiłem więc makro, które obejmuje wszystkie wymiary i dostosowuje ich długości do wartości.
4 polubienia
Możliwe jest również w ustawieniach ustawienie zer w prawo w trybie "Standard - Standard", ale jest pewien problem, wymiary narożnika są domyślnie ustawione na 3 cyfry (Na wartości) i to chyba błąd w SolidWorks.
Dlatego zdecydowaliśmy się na moje pierwsze rozwiązanie.
2 polubienia
Dziękuję KVuilleumier za bardzo jasne odpowiedzi. Na razie zostawię temat otwarty, ale myślę, że nie da się rozwiązać mojego problemu "bezpośrednio" za pomocą SW.
1 polubienie
Czy przetestowaliście już pierwsze rozwiązanie, które podałem? Zmieniłem jego dom kilka tygodni temu i nie mieliśmy żadnych problemów i działa świetnie.
1 polubienie
A więc, czy moje rozwiązanie zadziałało, czy nie? (Myślę, że z 3 kciukami w górę nie jestem w błędzie).
1 polubienie
Cze wszystkim
KVuilleumier, czy mógłbyś podać trochę więcej precyzji na temat swojego rozwiązania STP?
Dziękuję
1 polubienie
Tak oczywiście w zasadzie w opcjach domyślnie umieszczasz 1 cyfrę, ale po wprowadzeniu swojej tolerancji liczba cyfr dostosuje się automatycznie.

Powyżej ustawienia standardów pakowania

Następnie, gdy wskażesz tolerancję, na przykład symetrię, domyślnie masz 0,0

A jeśli dodasz liczby, liczba cyfr dostosuje się automatycznie.
2 polubienia